Kaikki päin mäntyä

Kaikki päin mäntyä

Käyttäjä Inger aloittanut aikaan 22.08.2021 klo 23:05 kohteessa Apua, mikä ihmissuhde!
Käyttäjä Inger kirjoittanut 22.08.2021 klo 23:05

Moikka tulin nyt kirjottelemaan ku tarve prosessoida juttuja. Oon tehnyt itsetutkiskelua kohta 10 vuotta jolloin ekaa kertaa luon virtahepo olohuoneessa ja se kolahti. Oon siis kasvanut perheessä jossa isä on ollut emotionaalisesti etäinen ja käyttänyt ruishkuhuumehia, ja äiti ollut väkivaltainen ja alkoholisti. Veli o kärsinyt aikalailla ja purkanut sitä muhun. Ei oikee oo ollut ketään koskaan kelle puhella, ja sit on ollut itsetuhoisuus tätä korvaamassa. Jotenki oon nii klassikko traumaperse. Sellainen haahuolo perus ja miellyttämisen tarve, yhteyttä etsinyt ja halannut mörköjä sen lomassa liiaksi. 

vaan nyt ois aik ihana tyyppi elämäs jo kohta toista vuotta. Nyt vaan mietinnässä se et iskee naamaa aika usein ajatus että en kykene olemaan parisuhtees. Toinen ihminen ärsyttää aika paljon ku varmaa etin jotain mitä ei muut voi tarjoo, turvaa sisäistä ja tunneyhteyttä itseeni. En vaa tiiä mistä löydän tän löydänkö koskaa jos on niin kauan sit jo johki kadonnut, mistä uskoo ja luotto-osaketta siihen et joskus tunnemaailma aukee muutenki ku satunnaisen raivoangstin ja jatkuvan harmauden lailla. Ja et ehkä tosiaa erottava ku epäterveet tavoitteet kenenkään kaa olla, vituttaa todella paljon että tällainen setuppi retkieväitä ku haluisin perheen mut tajuttava ettei muSt ehkä koskaan oo siihen

Käyttäjä Maisa_T (Vapaaehtoinen) (Maaseudun tukihenkilöverkko) kirjoittanut 08.09.2021 klo 13:25

Kukaan meistä ei voi valita perhettään eikä sitä mitä se tuo mukanaan. Ei kukaan meistä haluaisi lapsuuden kokemuksiksi traumoja, alkoholismia tai tunneköyhyyttä. Silti lapsuuttaan ja sen kokemuksia ei voi muuttaa vaan oli mitä oli, niiden kanssa joutuu vain elämään.
Tulevaisuus sen sijaan on omissa käsissämme ja sen suhteen voimme tehdä omia valintojamme. Voimme etsiä uusia toimintamalleja, uusia ihanteita ja tasapainoisempia ihmissuhteita. Kun keskitymme toimintaan ja toisiin ihmisiin omat ongelmamme eivät tunnu enää niin suurilta. Hyvä terapeutti voi auttaa löytämään löytämään eväitä parempaan elämään, mikä sellainen on saatavissa.

Käyttäjä Jus-tus kirjoittanut 09.09.2021 klo 08:53

Moikka Inger,

Ymmärrän tilanteesi, tosi rankkoja kokemuksia liittyy varmasti elämääsi. Olisi mahtavaa, jos voisit tälle itsellesi tärkeälle ihmiselle avautua tunteistasi ja epävarmuudestasi. Koetko, että hän voisi ymmärtää? Jos luottamusta asiaan ei täysin ole, voithan kuitenkin yrittää selvittää tilannetta hänen kanssaan keskustelemalla. Pääasia, että nyt otat tosissasi omat tunteesi. Ei yksinolokaan mikään paha juttu ole silloin kun omat tarpeet on asettanut etusijalle. Aina löytyy ymmärtäjiä ja kuuntelijoita, siitähän tämä chattikin on osoitus.

t. Satunnainen lukija