Vihainen

Vihainen

Käyttäjä t.jutikka aloittanut aikaan 23.04.2020 klo 15:23 kohteessa Aikuisten adoptoitujen foorumi
Käyttäjä t.jutikka kirjoittanut 23.04.2020 klo 15:23

Miksi biologinen äitini ei voi kertoa osoitettaan, että kysyisin miksi hän hylkäsi minut? sain selville tämän v. 2001 kun perintöä piti jakaa kuolleen äijän kanssa. Tyhmänä menin allekirjoituksen laittamaan ns. jakamattomaan kuolinpesään Yhteyden sain ”velipuoleeni” ajat sitten, mutta ei vastaa nykyisin edes txt-viesteihin. Täytyyköhän tilata ”yksityisetsivä”?

Vihani on suuri! Kenet voit antaa pois….

  • Muokattu moderaattoreiden toimesta 2 vuotta sitten. Syy: poistettu kärjekkäimpiä sanoja
Käyttäjä AP-Srira (Vapaaehtoinen) (Adoptioperheet ry) kirjoittanut 23.04.2020 klo 15:24

Hei t.jutikka,

Kaikki osapuolet eivät aina ole samalla lailla valmiita yhteydenpitoon, mikä voi ymmärrettävästi tuntua pahalta. Jos kyseessä on asian saaminen päätökseen käytännössä, niin juridista neuvontaa voi oikeusaputoimiston lisäksi saada mm. asianajajaliiton maksuttomasta nevonnasta tai esimerkiksi Töölön kirjaston asianajajapäivystyksestä. Monilla liitoilla on myös yksityiselämään liittyvää oikeusapuneuvontaa ja jotkut opiskelijajärjestöt (oikeustiedettä opiskelevat) tarjoavat sitä myös (esim. Codex).

Voit myös tutustua Adoptioperheet ry:n Juuret-oppaaseen sekä verkkosivuihin. Löydät oppaan sähköisenä versiona (pdf) osoitteesta: adoptioperheet.fi/juuret

Oletko miettinyt myös jälkipalvelua tai tietoinen sellaisesta? Sitä kautta voi myös saada ohjausta ja neuvontaa sekä tukea ja mahdollisuuden jutella esimerkiksi sosiaalityöntekijän kanssa. He myös osaavat tarvittaessa ohjata eteenpäin. Lisää tietoa jälkipalvelusta löytyy myös tuosta yllä linkatusta Juuret-oppaasta.