Voiko kaksisuuntaisella ihmisellä olla vain yksi maaninen/hypomaaninen kausi elämänsä aikana?

Voiko kaksisuuntaisella ihmisellä olla vain yksi maaninen/hypomaaninen kausi elämänsä aikana?

Käyttäjä Sekakäyttäjä aloittanut aikaan 23.08.2014 klo 10:17 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä Sekakäyttäjä kirjoittanut 23.08.2014 klo 10:17

Kysymykseni oli siis otsikossa.
Minulla on diagnosoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö, tyyppi II ja olen kokenut hypomaanisia kausia vain kaksi kertaa elämässäni.
Lääkäri ja sairaanhoitajat olivat sitä mieltä että jo yksi maaninen tai hypomaaninen kausi riittää diagnoosin saamiseksi.

Käyttäjä Piakristiina kirjoittanut 25.08.2014 klo 15:58

Vaikea sanoa, kun en tunne sinua paremmin. Riippuu siitä minkalaisia nuo kaudet ovat olleet ja onko mahdollisuus että ne uusivat?
Joillakin on kaksisuuntainen mielialahäiriö diagnoosi, mutta elävät hyvinkin "normaalia" elämää lääkityksen kanssa. Kun oikeanlainen lääkitys ja hoito on löydetty nuo kaudet loiventuvat. Elämä on suht tasaista.
Hyvä jos olet saanut avun ajoissa, koska hypomaanisilla kausilla voi olla ihmiselle hyvin tuhoisakin vaikutus. Veljelläni on kaksisuuntainen mielialahäiriö ja hänellä meni välillä todella lujaa. Meni rahat ja omaisuus. Ja depressiovaiheessa meinasi mennä myös henki.
Työssäni kohtaan myös kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastavia ihmisia ja heitä on todella monenlaisia. Ei voi sanoa että on vain yhdentyyppisiä.