Taistelua itseä vastaan?

Taistelua itseä vastaan?

Käyttäjä keskustelua aloittanut aikaan 22.06.2021 klo 13:49 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä keskustelua kirjoittanut 22.06.2021 klo 13:49

On monia asioita, joissa saan huomata toimivani toisin kuin ensin ajattelen, ois järkevämpi.
Intuitiota vai millä sitä ensi ajatusta ilmaisee? Sitä joka nousee itestä, jossain tilanteessa. Vähän pähkäilee ja mieleen tulee monenlaista muuta tapaa, ja sitten ei oikein osaa päättää ja valitsee toiskn kuin ensin ajatteli.
Käykö sinulle niin?
Pitäiskö meidän ihmisten toimia enemmän ensi tuntemukseen luottaen?

  • Muokattu kirjoittajan toimesta 1 kuukausi sitten. Syy: ?
Käyttäjä kirjoittanut 23.06.2021 klo 14:30

Monia kertoja minulle on käynyt niin etten ole luottanut intuitiooni, mutta olen katunut sitä jälkeenpäin, koska intuitioni on ollut oikeassa.

Käyttäjä keskustelua kirjoittanut 23.07.2021 klo 19:07

Perttu Pölönen

0letko törmännyt missään?

 

Mielellä on silmä ja se voi tehdä tepposet

https://areena.yle.fi/audio/1-50845589

(Itsevarmuus ~ ulkoisvarmuuttako?)

  • Muokattu kirjoittajan toimesta 3 päivää, 23 tuntia sitten. Syy: tarkennus
Käyttäjä Purjevene kirjoittanut 24.07.2021 klo 09:41

Keskustelua kirjoitti:

"Intuitiota vai millä sitä ensi ajatusta ilmaisee? Sitä joka nousee itestä, jossain tilanteessa. Vähän pähkäilee ja mieleen tulee monenlaista muuta tapaa, ja sitten ei oikein osaa päättää ja valitsee toiskn kuin ensin ajatteli.
Käykö sinulle niin?
Pitäiskö meidän ihmisten toimia enemmän ensi tuntemukseen luottaen?"

Minulle käy myös juuri noin. En tiedä, onko ensi tuntemus aina oikea intuitio. Voi olla usein.  Tai voi olla, ettei kaikilla ole ainakaan aina.

Sama ongelma minullakin on, että pitäisi päästä kiinni siihen, mitä oma intuitio sanoo. Siihen tulee väliin kaikkea sotkua oman mielen sisältä. Tämä kuulostaa oikealta: "Vähän pähkäilee ja mieleen tulee monenlaista muuta tapaa, ja sitten ei oikein osaa päättää".

Pähkäilykin tuntuu tulevan itsestään jostain mieleni sisältä, kun olen sitä tarkemmin yrittänyt seurata. Se on joku osa minussa, joka tuottaa tuollaista ja vaikeuttaa intuition esille pääsyä. Se tuntuu järkevältä omalta ajattelulta mutta se on jotain sotkua. Päätökseen liittyvät seikat vain irtonaisesti pyörivät mielessä. Voi ne paperillekin kirjoittaa, mutta se ei mulla yhtään selkeytä tilannetta. Sitten ne on siinä paperilla mutta intuitio on edelleen kadoksissa.

Käyttäjä keskustelua kirjoittanut 24.07.2021 klo 10:20

Noin usein käy. Kokenut niin.

Siksi olen päätynyt pysäyttämään ajatusten vyöryn heti ensi ajatuksen jälkeen. Eli kun ensi ajatus tulee ja kohta toinen, alan empiä, päästänkö ajatusvyyhdin vyörymään vai pysähdynkö ekaan ajatukseen. Tai mikä toiminta onkaan kyseessä, ajatus siihen liittyen.

Joskus -aika usein voimattoman olon takia- tuo vyyhti karkaa ja siinä tulee liikaa tilaa harkinnalle, mikä hukkuu ja valitsen jnkn ehkä pöllöimmän vaihtoehdoista. Jota en valitsisi ellen olisi uupunut kuin ajatusruuhkasta joka mielessä mieltä rasittaa.

Tuon takia olen alkanut opetella luottamaan siihen ensi ideaan. Ja saanut jälkeenpäin huomata, ehkä on hyvä näin, ehkä oli tarkoitus näin ja varsinkin kun siitä seurasi balanssia oloon.

Kiitos ⛵