SSRI-lääkkeiden sivuvaikutukset

SSRI-lääkkeiden sivuvaikutukset

Käyttäjä Käpälä aloittanut aikaan 13.02.2016 klo 20:37 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä Käpälä kirjoittanut 13.02.2016 klo 20:37

Hei!

Kiinnostaisi kuulla jos jollakin on kokemusta ssri-lääkityksestä, seksuaalisuuden katoamisesta ja jos se on palautunut tyydyttävästi lääkityksen loputtua, ja jos niin miten nopeasti/hitaasti.

Olen itse syönyt fluoksetiinia noin 16 vuotta masennuksen estolääkityksenä. Olen pärjännyt hyvin 20 mg annostuksella, mutta näiden vuosien aikana seksuaalisuus ja halut on kadonneet täysin. Orgasmiakaan en ole saanut vuosiin. Tämä rupeaa jo olemaan tosi suuri ongelma itselleni ja ajattelen asiaa usein. Aseksuaali ei kelpaa kenellekään edes seurustelusuhteeseen, siksi olen lopettanut kaikki sellaiset yritykset. Ihan turha yrittää löytää seuraa kun siitä ei kuitenkan tulisi mitään. Nykyään vietän siis suurimman osan vapaa-ajasta sohvalla maaten ja mietin että tässäkö tää nyt sitten oli, että tän enempää en voi enää odottaa elämältä. Asiat on muuten suhteellisen ok mutta loppuelämäni en välttämättä haluais viettää yksin. Se ajatus jos joku on masentava.

Viimeksi kun yritin päästä kokonaan eroon fluoksetiinista (lääkärin suostumuksella) yritys ei onnistunut ja sen seurauksena syön nyt sekä fluoksetiinia että Voxraa. Kombo vaikuttaa sopivan minulle, uusia sivuvaikutuksia ei ole paljon mutta edelleen olen siis kiinni tuossa pirullisessa fluoksetiinissa. Kunhan saan tarpeeksi rohkeutta aion taas yrittää päästä siitä eroon ja jos ei muuten niin pitää varmaan sitten kokeilla vielä jotain muuta fluoksetiinin sijaan jos en pärjää pelkällä Voxralla.

Tällä hetkellä parisuhde tuntuu olevan asia jota minun elämässä ei tulee enää olemaan. Siitä huolimatta haluaisin todellakin saada seksuaalisuuteni takaisin, tai edes jotain riippeitä siitä.

Käyttäjä sDYxsXF kirjoittanut 30.03.2016 klo 20:20

Ihan kuin minun kynästäni olisi viesti lähtenyt, Voxraa sanotaan naisten Viagraksi, siitä voi olla siihen asiaan apua. Jos Voxran vaikutus on muuten liian voimakas, kuten itselläni, ajattelin pyytää Sepramin vaihtamistA BRINTELLIX TAI VALDOXAN -LÄÄKKEISIIN.🙂

Käyttäjä Tuubihuivi kirjoittanut 01.04.2016 klo 22:11

Minkalaisia kokemuksia teillä on ollut tuon Voxran käytössä, siis minkälaisia sivuvaikutuksia? Minullekin sitä on määrätty keskivaikeaan masennukseen, en ole vielä aloittanut sen käyttöä kun pelkään sivuvaikutuksia. Tuossa tuli jo tuo seksuaalisuus, mutta onko ollut muita hyviä tai huonoja vaikutuksia?

Käyttäjä Käpälä kirjoittanut 06.04.2016 klo 20:31

Kiitos kommenteista 🙂 arvostan kovasti tätä vertaistukea täällä.

Mun kokemus Voxrasta nyt kun olen sitä syönyt kohta melkein 6 kuukautta niin sivuvaikutuksina hikoilen enemmän ja herkemmin (on kuitenkin ihan siedettävällä tasolla), korvat soi joskus mutta vain hetkellisesti ja muutaman kerran olen kuullut asioita ihan vaan omassa päässä. Huomasin siis ihan selvästi että tuo ääni/sana ei kuulunut mistään muusta kun ihan vaan pääni sisällä, nämäkin tuntemukset oli vain hetkellisiä. Lääkäri sanoikin että dopamiinivaikutuksen takia voi esiintyä tällaista "äänien kuulemista omasta päästä" mutta jos sitä on usein ja paljon sitä ei tietenkään tarvitse sietää. Itse kestän kyllä tuollaisia satunnaisia outouksia ja voisin syödä Voxraa pidempäänkin jos sen voimalla joskus pääsisi kokonaan eroon ssri-lääkkeistä. Mielummin Voxra + jonkinlainen seksielämä kuin ssri:it ja täysi haluttomuus 🙂

Minäkin olen harkinnut Valdoxania, tosin siinä hieman mietityttää nuo mahdolliset vaikutukset maksa-arvoihin. Mutta eihän sitäkään tiedä osuisiko nämä ollenkaan omalle kohdalle, jos ei koskaan kokeile ...

Viime lääkärikäynnillä päätettiin että vaihdan nyt fluoksetiinin sitalopraamiin (Sepram) joka sopii paremmin Voxran kanssa. Sitä komboa on sitten tarkoitus syödä jonkin aikaa, jotta toivottavasti kaikki edellisen depressiokauden oireet häviää. Sen jälkeen sitten ehkä sitalopraami kokonaan pois ja pelkkää Voxraa tai mahdollisesti tuo Valdoxan Voxran rinnalle. Näin ainakin ajattelen tällä hetkellä.