Sairaslomalle-mitä tapahtuu taloudelle?

Sairaslomalle-mitä tapahtuu taloudelle?

Käyttäjä Heidi_82 aloittanut aikaan 09.12.2011 klo 13:59 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä Heidi_82 kirjoittanut 09.12.2011 klo 13:59

Muutenkin jo ahdistaa ja tuntuu, että maailma kaatuu päälle. Jotenkin pitäisi kuitenki pitää talouskin kasassa. Lisää ahdistusta.

Mitä tapahtuu yksityisyrittäjälle kun ei enää pysty tekemään töitä?
Vakuutus ei kata kuin tapaturman. Vakavasti tarvitsee harkita itsensä loukkaamista fyysisesti, jotta talous pysyisi jotenki kansassa.

Yritys ollut myynnissäkin jo kuukausia, eikä osatjia kiinnosta vaikka hintaakin on alennettu jo niin, että tappiota siitäkin tulee. Töissä tuntuu siltä, että ei kestä. Laskuja tulee ja tulee ja vaikka kuinka yrittäisi hakea lisää duunia, niin verottaja vie niistä suurimman osan. Mikä on vaihtoehto?

Ystävillä ja perheellä on omat murheensa, en haluaisi rasittaa heitä enempää. Heiltäkin kun on kuitenkin lainattu ja joskus pitäisi takaisinpäinkin maksaa.

Soittanut vakuutusyhtiöön, kelaan ja terveyskeskukseen. Joko sieltä yhdistetään eteenpäin ja kukaan ei vastaa tais sitten sanotaan vaan suoraan, että meiltä ei apua saa.

Elämä tuntuu toivottomalta.

Käyttäjä minnimee kirjoittanut 10.12.2011 klo 20:13

Hei Heidi! Palkansaajien asema kaikessa vastaavassa on kyllä käsittämättömän paljon parempi kuin yrittäjän. Palkansaajahan saisi välittömästi Kelasta päivärahat ja elelelisi vain hiukan kukkaronnyörejä kiristäen.

Viestistäsi ei käy ilmi yhtiömuotoasi, jolla on vaikutusta tuossa tilanteessa: ovatko omat rahasi kiinni yrityksessä vai onko se osakeyhtiömuotoinen? Jos se on omien rahojesi varassa ja olet todella rohkea, teet siitä OY:n ja keräät rahat sijoittajilta 😉 Sinun tilanteessasi menisin varmastikin TE-keskukseen ja keskustelisin heidän kanssaan mahdollisuuksista. Siellä tiedetään yrittäjän arjesta kaikki.

Jos taas haluat todella lopettaa yrittämisen ja siirtyä toisen palkkalistoille, niin sitten vain Kelaan ja ilmoittaudut työttömäksi. Kyllä yrittäjä voi aina lopettaa: vähän aikaa ottaa taloudellisesti koville ja joutuisit varmasti käymään myös velkaneuvonnassa tai hakemaan muuta vastaavaa tukea, mutta kaikki nämä vaihtoehdot ovat saatavillasi. Ei missään tapauksessa kannata vaipua epätoivoon. Apua saa, jos on rohkeutta hakea ja sinulla on 🙂

Viestistä ei myöskään käy ilmi ahdistuksen syy. Siihen pitäisi kiinnittää ensisijaisesti huomiota, koska raha ei ole tässä maailmassa se tärkein asia. Raha-asioiden hoitoon riittää vaihtoehtoja, mutta ihmisen mielen parantaminen onkin jo ihan toinen juttu.

Käyttäjä volvomies kirjoittanut 10.12.2011 klo 20:30

Heippa
No minäpä autan ja neuvon sinua.
On kyllä ollut elämässä samanlaisia kokemuksia ja itsellänikin oli 80 luvulla
hyvä kun mökki pysyi pystyssä ja olen itsekkin yrittäjä.
Kyllä elämä järjestyy.
Soitappa kunnan / kaupungin velkaneuvojalle se on jokaisessa kunnassa / kaupungissa
on esim yrityssanerauksia / velkajärjestelyjä jne
Onkos sinulla millainen yritys muoto esim ky, oy
Onkos sinulla ystäviä / kavereita jolle voisit puhua iloja ja suruja ???
se olisi tärkeätä.
Pääasia on että huolehdit omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnista
Minä laittaisin tähän sinulle muutaman puhelin numeron mistä saisit apua
mutta ne on työpaikalla mutta laitan ne maanantaina.
Tiesitkö että eduskunnasta saat kanssa neuvoa ja osaavat sanoa minne kannattaa
ottaa yhteyttä. Itse olen monesti kysynyt asioita.
Minulta voit kysyä ihan mitä vaan niin yritän auttaa ja neuvoa sinua.
Kaunista loppuvuotta sinulle