säästövinkkejä

säästövinkkejä

Käyttäjä Hukka73 aloittanut aikaan 28.11.2013 klo 08:14 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä Hukka73 kirjoittanut 28.11.2013 klo 08:14

Hei,

nyt olisi hyvä hetki jakaa kaikkien kesken hyviä vinkkejä joilla voi säästää rahaa. Kaikki vinkit ovat tervetulleita. Rohkeasti kertomaan hyviä vinkkejä.

Käyttäjä Piakristiina kirjoittanut 28.11.2013 klo 10:39

Säästäminen tietysti riippuu siitä minkalaiset tulot sinulla on. Kaikesta voi säästää esim. sähköstä; käytät sähköä vain sen mikä on välttämätöntä eli turhat valot pois. Vaatteiden ostossa voi säästää ostamalla vaatteet esim. kirpputorilta tai alennusmyynneistä. Ruokamenoissa voi säästää hyödyntämällä kauppojen ruokatarjoukset. Tekemällä ruokaa vain sen määrän minkä syö. Ja jos poltat niin siinä säästää jos lopettaa tupakanpolton yllättävän paljonkin rahaa.
Säästökohteita löytyy kun vähän vaan miettii omaa kulutustaan. Eläminen tietysti maksaa jonkin verran.
Toivottavasti jostain neuvosta on apua.

Käyttäjä Ké80 kirjoittanut 14.12.2013 klo 22:15

Sähkönkulutuksessa voi säästää myös käyttämällä energiansäästö- / ledlamppuja. Ainakin minulla toimii, tosin erehdyin ostamaan sellaisia tosi himmeitä energiansäästölamppuja, joten suurin piirtein kaikki valot pitää olla sitten yhtäaikaa päällä 😎 Toinen konsti säästää sähkönkulutuksessa on laittaa kaikki viihde-elektroniikka virtakatkaisimella varustettuun jatkojohtoon, useinhan laitteet jäävät virran katkaisun jälkeen ns. valmiustilaan, joka myös kuitenkin syö jonkin verran virtaa.

Työ-/opiskelu- ym. matkoissa voi säästää kulkemalla ne kävellen tai pyörällä, joukkoliikennekin on vielä varteenotettava vaihtoehto. Ja jos pidempiä matkoja täytyy joukkoliikenteellä matkustaa, yleensä ottaen menopaluu on halvempi lippu kuin erikseen ostetut liput. Ja aina tietenkin kannattaa hyödyntää mahdolliset tarjouslähdöt, jos oma aikataulu antaa periksi. Lisäksi tietenkin täytyy muistaa, että aikainen lintu madon nappaa, ja mitä aiemmin lipun tilaa, yleensä sen saa halvemmalla.

Jos ikiomaa lukemista kaipaa, useissa kirjastoissa on poistettuja kirjoja ja lehtiä halvalla myynnissä ja onpa jossain myös "tuo tullessas, vie männessäs"-kärryjä, eli ilmaiseksi voi käydä valkkaamassa lukemista ja kyllästyttyään johonkin opukseen myös viedä sen moiseen kärryyn. Ja jos harrastaa iltapäivälehtien tai sanomalehtien lukemista, kahvikupposen ja munkin hinnalla voi lukea kaikki lehdet jossain kahvilassa tai pubissa, johon lehdet hommataan.

Kulttuurinnälkäisille on onneksi olemassa myös ilmaisia nautintoja, esimerkiksi yhdistysten ynnä muiden ylläpitämät galleriat ja näyttelytilat, joissa voi käydä aikaa kuluttamassa hengenravinnon parissa.

Onhan näitä ☺️