Psykoosisairaiden Foorumi

Psykoosisairaiden Foorumi

Käyttäjä Nimetön aloittanut aikaan 24.09.2018 klo 21:49 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä kirjoittanut 24.09.2018 klo 21:49

Eli periaatteessa kaikki F20-alkuiset, psykoottisesti masentuneet/kaksisuuntaiset tai ylipäänsä psykoosin kokeneet voivat jakaa kokemuksiaan.

Omalla kohdalla skitsofrenian kaltainen sairaus (F21 Skitsotyyppinen häiriö) on vaikeasti hoidettavissa, koska vaikka pos. oireet jäisivät pois valtaosan ajasta, niin ne pahat jaksot on oikeesti sitten pahoja. Sitten taas neg. oireet vie jaksamisen, aloitekyvyn ja nautinnon tosi monista päivistä. Tänäänkin imuroin ekaa kertaa johonkin 1,5kk ja senkin tein aika laiskasti. Mieliala voi vaihdella pohjattomasta kuilusta korkeafunktionaaliseen hypomaniaan, ja ilman mielialan tasaajaa maniaankin asti, jossa ei pysty tekemään mitään ilman todella vahvaa trooppia. Oireisiin kuuluu ohimenevät psykoottiset jaksot, voimakas paranoia eritoten vainoamisharhat ja suhteuttamisharhat. Jatkuva epätoden tunne ym. dissosiaatio kuuluu kerhoon ja pakonomainen haaveilu, joka voi johtaa epäterveellisiin obsessioihin. Joskus on mahdoton kirjoittaa mitään minnekään, koska ajattelee että vakoillaan tai piilovittuillaan.

Ilmiselvästi näistä oireista voikin jo päätellä, että miksi niin harva kroonistunut psykoosisairas henkilö jakaa kokemuksiaan melkein missään.