Pettäminen

Pettäminen

Käyttäjä eelio aloittanut aikaan 29.08.2010 klo 18:52 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä eelio kirjoittanut 29.08.2010 klo 18:52

Tiedättehän, kun on olo että kaikki on hyvin, aurinko paistaa jälleen ja menee hyvin. Sitten iskee se pommi. Jää kiinni pettämisestä. Elämä jatkuu, mutta mikään ei ole enää niinkuin ennen. Miettii että mitä teki väärin, ajattelee että ei sillä niin väliä, mutta miten toiseen voi enää luottaa kun tuollaista on tapahtunut seläntakana eikä asiasta ole kerrottu. Miten toiseen voi enää luottaa. Haluaa jatkaa mutta silti asia kaivertaa päivästä toiseen, moni sanoo että jätä se, mutta mitä se sitten auttaa? Miksei asioita voisi enää sopia jälkeenpäin?

Ihmiset on ihmisiä ja tällaisia asioita tapahtuu ja toisia ihmisiä loukataan, vaikka tarkoitus ei ikinä ollut se. Miten pettämiseen suhtaudutaan, on myös sellaisia pareja joilla vieraissakäynti on ihan normaalia. Olen aina yllättynyt kun huomaan miten erilaisia ihmisiä on ja jotkut vaan jatkavat eteenpäin, mutta silti mielessä on että miten tästä asiasta pääsee yli, vai pääseekö mitenkään. Kun on aina rakastanut toisata ja toisaalta miettii että pettäminenhän on vain seksiä. Toimivaan parisuhteeseen tarvitaan muutakin.

Miksi ihmisten pitää olla tällaisia, näitä asioita tapahtuu ja tulee sellainen ole että mitä tahansa tekee niin kaikki on väärin…

Olen niin surullinen että tällaista voi edes tapahtua… Onko ihmisessä jotain vikaa että pystyy pettämään ja valehtelemaan pitkään sen jälkeen että mitään ei ole tapahtunut, tarkoittaen sillä hyvää, mutta seuraukset siitä onkin katastrofaaliset. Onko suurin shokki pettäminen, vai se että toiseen ei voi enää luottaa, vai mikä siinä on?

Toisaalta kun tietää että tällaista kuitenkin tapahtuu niin pakkohan siitä on jotenkin päästä yli… Ei vaan oikein tunnu siltä että tähän olisi mitään ratkaisua. Yksi vaihoehto olisi olla välittämättä koko asiasta, mutta mitä sitten tapahtuu?

Käyttäjä volvomies kirjoittanut 31.08.2010 klo 11:28

Heippa
Niin en itsekkään ymmärrä petttäjiä enkä kyllä hyväksykkään
eikä mielestäni sille tielle pitäisi lähteä se rikkoo vaan parisuhdetta ja tekee pahaa
jälkeä jokaiseen.
Onhan se toista kohtaan suuri loukkaus ja varmasti jättää arvet elämään eikä
toiseen kyllä pysty luottamaan ikinä 100 prosenttisesti.
Onko sinulla ystäviä / kavereita jolle voit kertoa iloja ja suruja???
että et jää yksin murheinesi??
Oliko pettäminen hetken hurmio vai onko jatkunut pitempään???Tiedän että mieli on sinulla maassa mutta kyllä elämä voittaa ja järjestyy mut ainakin pitäisi nyt puhua ja miettiä
mitä sitten teette.
Kaunista syksyä sinulle.

Käyttäjä Sonsku kirjoittanut 09.09.2010 klo 13:17

Heips!
Minusta tuntuu, että vaikka pettämisen antaisi tavallaan anteeksi, se jää kuitenkin aina varjostamaan suhdetta tietyllä tapaa ja todellista luottamusta on todella vaikea saavuttaa uudelleen. En usko, että itse pystyisin olemaan enää miehen kanssa, joka olisi pettänyt minua. Satuttaisin siinä itseäni vaan lisää....tuntisin syvää halveksuntaa ja vihaa tuota miestä ja sitä toista naista kohtaan, jotka ovat vahingoittaneet minua yhdellä kaikista raadollisimmista tavoista. ☹️

Käyttäjä nattirlit kirjoittanut 09.09.2010 klo 21:30

Eelio,

kun kuulin, että miehelläni oli ollut kuuma suhde jo pitkään, rukoilin häntä kuitenkin, ettei jättäisi minua ja pieniä lapsiamme. Mutta jätti kuitenkin... mikä oli ihan hyvä juttu. Nyt vuosien päästä tiedän, että se olisi kuitenkin ollut sen liiton loppu. Luottamus loppui. Pelkäsin vain hylätyksi tulemista, tulevaisuutta yksin pienten lasten kanssa, pelkäsin, että oma elämäni loppuu siihen eroon.

Ei se loppunut. Meni tosin vuosia, mutta selvisimme ihan hyvin. Nyt tiedän, että pelkäsin silloin ihan turhaan. Toivon sinulle rohkeutta ja rauhallista mieltä. Olet oman elämäsi tärkein henkilö. Elämä on yllätyksiä täynnä, kunhan vain muistat pitää itsestäsi huolta.

Vaikka on syksy, ei ole vielä pimeää.

Käyttäjä unei kirjoittanut 10.09.2010 klo 01:06

eelio

Oletko ajatellut, että parisuhde terapia saattaisi ehkä pelastaa yhteiselonne? Jos et ole varma siitä, että miten jatkaa, niin miusta tuo voisi olla kokeilemisen arvoinen asia. Kunhan toinen osapuoli on siihen valmis myös osallistumaan. Jos hän ei ole, niin miusta tuntuu, että hän tuskin on siinä vaiheessa valmis muuttamaan inhottavaa käyttäytymistään sinnuu kohtaan.

Miun mielestäni pettäjät ovat säälittäviä tapauksia, joka ikinen. Sillä toivoisihan sitä, että parisuhteessa voitaisiin puhua avoimesti niistä asioista, jotka siinä jompaa kumpaa tai kumpaakin harmittavat, ovat jääneet hampaan koloon tai keskustelu kesken.

Miusta siussa ei ole syy minkä vuoksi pettäjä pettää, vaan se johtuu enemmänkin hänen omista ongelmistaan, joita hän ei ole joko halunnut tai kyennyt käsittelemään/selvittämään. Tämä vain on kostautunut siulle, mikä on todella inhottavaa.

Toivottavasti tulevaisuus on mukavampaa sinnuu kohtaan.