Paljonko reppuun mahtuu

Paljonko reppuun mahtuu

Käyttäjä Katariina22 aloittanut aikaan 06.05.2017 klo 17:22 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä Katariina22 kirjoittanut 06.05.2017 klo 17:22

Kiltin ihmisen ongelma, aina auttanut ja tukenut muita. Nyt tuntuu ettei enää jaksa vaan keskityttävä omaan terveyteen. Tyhjästä kaivosta on vaikea enää ammentaa.

Historiasta hieman: pelkäsimme narsisti-isää lapsena ja vahva läheisriippuvuus äitiin. 15 vuotta sitten ensimmäinen mies sairastui alkoholismiin ja jäin 8 viikkoisen lapsen yksinhuoltajaksi.. Löysin uuden suhteen ja kaikki meni vuosia hyvin. Sitten kuoli äitini täysin odottamattomasti ja perusturva kärsi pahasti ja erosimme. Myöhemmin uusi narsistimies, pari vuotta meni hyvin mutta sitten alkoi todellinen luonne tulla esiin. Onneksi tajusin erota hänestä. Yhteinen hankittu talo ei vaan mennytkään kaupaksi ja monta vuotta henkistä piinaa, rahaongelmia, vesivahinko jota ei vakuutus korvaa. Nyt onneksi talosta päästu eroon eikä tarvitse pelätä haukkuvia tekstiviestejäkään enää kun ex uudessa suhteessa. Rahaongelmat jatkuu ja itsetunto kärsinyt roimasti vuosien mollaamisesta. Olen aina ollut ”vahva” ja järkevä, olettavat että jaksan ottaa vastaan mitä vaan.

Yksin olen hoitanut lapsen koko hänen ikänsä eikä tukiverkostoa juuri ole, kaverisuhteetkin pahasti kärsineet kun 15 vuoteen en juuri missään viihteellä ole ollut. Lasta ei alkuvuosina voinut isälleen juomisen vuoksi voinut antaa ja edelleen pelkää isäänsä eivätkä ole missään tekemisissä. Onneksi töitä on riittänyt kyllä ja mukavia työkavereita.
Viimeisenä sisarukseni sairastui syöpään joka uusinut leikkauksen jälkeen, elinaikaa jokunen vuosi hyvällä tuurilla. Mistä motivoida itseään, tähän asti jaksanut lapsen vuoksi jatkaa eteenpäin vaikka väkisin. Lääkärillä en ole käynyt tai hakenutkaan mitään lääkitystä ikinä. Pelkään että niihin jää kiinni tms. Alkaa vaan oikeasti tuntua että miksi yhteen elämään on pitänyt valita näin paljon haasteita, tavallista perhe-elämää vain aina halunnut.

Käyttäjä Mollyan kirjoittanut 06.05.2017 klo 18:20

Taitaa sinun reppusi olla nyt melko täysi. Paljpn on ikäviä asioita elämääsi mahtunut,mutta sisulla olet puskenut eteenpäin. Kyllä sinun on aika nyt hengähtää ja koota voimia. Noin vahva ihminen pinnistelee ihan loppuun asti vaivaamatta muita ongelmillaan ja asioillaan ja se on nyt kuluttanut henkiset voimavarasi loppuun. Eikö sinulle nyt kuuluisi apu ja kaikki mahdollinen tuki.
Lääkärille olisi tietenkin hyvä puhua asiasta ja hän asiantuntijana voisi neuvoa eteenpäin. Kun sinulla on ala-ikäinen lapsi perheneuvolakin voisi auttaa.
Nyt pitäisi kyllä hakeutua avun piiriin. Turha kai niitä lääkkeitäkään on pelätä,jos ne ensiapuna toimisivat. Tuskin sinä lääkekoukkuun jäät, kun olet selviäjä päätellen noista jo tapahtuneista asioista.
Voimia sinulle.