Omaishoitoyhdistykselle vinkkejä

Omaishoitoyhdistykselle vinkkejä

Käyttäjä Laura_Polli aloittanut aikaan 24.03.2017 klo 16:17 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä Laura_Polli (Työntekijä) (Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry) kirjoittanut 24.03.2017 klo 16:17

Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry POLLI miettii, onko täällä Tukinetissä omaishoitajia/läheisestään huolta pitäviä ja millaista tukea te kaipaisitte tänne? Ryhmiä? Neuvontaa? Vertaistukea? Kaikki vinkit tervetulleita 🙂🌻

Käyttäjä Rina kirjoittanut 05.04.2017 klo 20:18

Muistisairaan läheisenä olisin kiitollinen ainakin neuvonnasta ja vertaistuesta. Omaishoitajuutta esiintyy monesta syystä, mutta taitavat muistisairaiden omaiset olla enemmistönä? Ryhmäthän voisi perustaa sen mukaan, jos tarvetta ilmenee. Toki muistiliitollakin on omaa toimintaa, mutta tukinetissä voisi painotus olla muistisairaan omaisen jaksamisen edesauttaminen. Kun oma mielenterveys on muutenkin koetuksella, niin neuvonnan pitäisi keskittyä konkreettisesti siihen, mitä kautta apua muistisairaalle saa ja millaista apua missäkin vaiheessa. Kuka määrittää avuntarpeen? Muistisairausdiagnoosin jälkeen kaikki muu on jäänyt suurin piirtein ilmaan: kerran puolessa vuodessa uusitaan muistitestit, eikä tulossa ole enää edes lääkärin konsultaatiota. Ihan tyhjän päällä ollaan, mennään päivä kerrallaan. Toinen tarvitsee apua päivittäin, mutta tk pääsee kuittaamaan, että hyvä, nyt tuli muistitestit taas tehtyä. Huonosti meni. Katsotaan puolen vuoden päästä uudelleen. Entä jos sanon, että en enää jaksa? Kuka jättää heitteille ja kenet? En ole virallisesti omaishoitaja- ainakaan vielä. Ja onko siihen pakko suostua, jos omat voimavarat ovat rajalliset tai ihmissuhteet pers....stä?

Käyttäjä Mollyan kirjoittanut 11.04.2017 klo 15:59

Ei ole omia kokemuksia asiasta,mutta olen läheltä seurannut ikääntyvän puolison kamppailua muistisairaan miehensä kanssa ja aivan kauhealta tilanne on näyttänyt ulkopuolisenkin silmin. Vasta kun vaimo sairastui fyysisesti mies sai laitospaikan,jossa sitten kuolikin,kun oli jo kovin iäkäs. Viimeiseen asti odotetaan omaisen venyvän ja se on kohtuutonta.
Kyllä meillä pitäisi olla vara omat sairaamme ja vanhuksemme hoitaa ihan yhteiskunnan toimesta Ei vanhaa puolisoa pidä siihen tehtävään laittaa silloin,kun. hänellä ei fyysisesti eikä henkisesti ole sellaiseen voimavaroja.

Käyttäjä Suojis kirjoittanut 19.04.2017 klo 22:23

Äidilläni oli Alzheimer ja isäni oli omaishoitaja. Tutkin paljon asiaa ja omaishoitajille oli paljon tukiryhmiä ym. Entä muut läheiset?
Ehkä en vaan löytänyt... mutta uskon etten ole ainoa joka kaipaisi muistisairaan läheisenä tukea.

Käyttäjä Laura_Polli (Työntekijä) (Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry) kirjoittanut 26.05.2017 klo 11:24

Kiitos kaikille näistä ajatuksista. Näistä on hyvä edetä eteenpäin.
Muistutan kaikkia, että meille POLLIin voi olla yhteydessä oli sitten itse virallinen omaishoitaja, ei virallinen omaishoitaja/ muu läheinen/ystävä. Me olemme teitä kaikkia varten.

Vien toiveenne eteenpäin vertaisillemme, jos saisimme syksyllä kyseisiä ryhmiä tai vastaavaa toteutumaan, ja UUDET ideat ja vinkit ovat aina tervetulleita🙂🌻
Kiitos!🌻🙂🌻