Oikeus tasapainoiseen elämään

Oikeus tasapainoiseen elämään

Käyttäjä ElämänValo aloittanut aikaan 21.04.2012 klo 03:06 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä ElämänValo kirjoittanut 21.04.2012 klo 03:06

Sinulla on oikeus tulla kuulluksi ja kunnioitetuksi vaikka muut olisivat eri mieltä. Sinulla on oikeus puolisoon, ystäviin ja lemmikkeihin, jotka tuovat tasapainoa elämääsi. Sinulla on oikeus elää terveessä ympäristössä ja riittävään määrään ruokaa sekä vettä. Sinulla on oikeus elää… omaa elämääsi… vaikeuksista huolimatta.

Listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta tärkeintä on… että sinusta välitetään ja sinua tuetaan…. vaikka ongelmasi ovat välillä musertavia… ja olet hukassa…

Inspiraation lähde tähän avaukseen:

http://www.youtube.com/watch?v=snaiZIDyHTM

http://orangegamereviews.blogspot.com/2012/04/i-have-right-sonata-arctica-lyrics.html

“I have this special right to grow up and to develop physical and spiritually and in a healthy and normal way, Free and with dignity I have the right to love and understanding, my parents have a special responsibilities for my education and guidance I should be told peace, understanding, tolerance and friendship among all people.”

L7u7e r7a7am7a7t

Käyttäjä salainen55 kirjoittanut 24.04.2012 klo 07:48

Vuosia sitten tuli postissa kirje joka sisälsi kirjasen Suomen perustuslaista.
Kun luin sitä niin itkin ja olin järkyttynyt, miten en ole huomannut tällaista ennen. Moni asia olisi toisin jos olisin tajunnut ettei minun olisi ollut tarvinnut suostua huonoon kohteluun vaan olisin voinut vedota ihan perustuslakiin.
Aina silloin tällöin otan sen kirjasen ja luen ja itseäni kannustan siihen että minulla on oikeus elää vapaana, koskemattomana ja turvallisessa paikassa.
Mutta siinä on myös se pointti, ettei minun saa tehdä muillekaan pahaa, eikä sortaa, eikä uhata. Antaa mukavan turvallisuuden tunteen, kun itse muistaa sen myös.

Käyttäjä ElämänValo kirjoittanut 26.04.2012 klo 17:40

Alkuperäinen linkki näköjään lakannut toimimasta, mutta parempi versio muutenkin löytyi, jossa on myös videollista sanomaa. Avauksen idea on helpompi siis hahmottaa...

http://www.youtube.com/watch?v=NlJP4xNGg4c