Miten piristätte/hemmottelette itseänne?

Miten piristätte/hemmottelette itseänne?

Käyttäjä Auringonkukkanen aloittanut aikaan 23.02.2018 klo 14:16 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä Auringonkukkanen kirjoittanut 23.02.2018 klo 14:16

Hei, haluaisin vinkkejä siihen, että miten piristätte itseänne tai hemmottelette itseänne? Joskus vaikeissa elämäntilanteissa pieni hemmottelu/itsensä piristäminen on paikallaan.

Tässä joitakin esimerkkejä:

– pieni herkutteluhetki ja hyvä leffA/ohjelma
– kirjastossa käyminen
– kahvin/teen juominen kaikessa rauhassa
– leipominen

Kertokaahan te lisää vinkkejä! 🙂

Käyttäjä kaunis91 kirjoittanut 23.02.2018 klo 19:46

Hei Auringonkukkanen 🙂

Sinun hemmotteluvinkkisi kuullostavat hyvältä. Minulla tuli vielä mieleen, että shoppailu, leffaan meno, ravintolassa syöminen ja vaikka hieronta ovat hyviä rentoutumiskeinoja.

Käyttäjä Auringonkukkanen kirjoittanut 23.02.2018 klo 21:05

Kiitos, hyviä vinkkejä sinullakin 🙂

Käyttäjä soroppi kirjoittanut 24.02.2018 klo 09:34

Onpa kiva ketju, kiitos Auringonkukkanen aloituksesta!

Mä paistan usein lettuja, syön niitä sit marjojen tai hillon kanssa jos pakastimesta sellaisia löytyy (jos tarvitsen ihan erikoispiristystä, saatan vatkata kermavaahtoa siihen kaveriksi). Joskus olen ostanut itselleni kukkia.

Jos on hyvä sää, lähden kävelylle, tai metsään, ja yritän tuntea miltä auringonvalo (tai ulkoilma, tai sade) tuntuu iholla. Saatan tarttua tehdä itselleni vilteistä ja tyynyistä pesän sängylle, tai kirjoittaa ystävälle kirjeen, jossa kerron miten tärkeä hän minulle on (en välttämättä lähetä sitä, mutta usein jo sen kirjoittamisesta tulee hyvä mieli). Tai nostan tarot-kortteja, tai poltan kynttilöitä, tai yritän meditoida. Tai lähden saunaan tai avantoon.

Käyttäjä Auringonkukkanen kirjoittanut 25.02.2018 klo 09:14

Kiitos, ihania vinkkejä sinullakin! Varsinkin nyt tuntuu, että kaipaan piristystä elämään, kun on ollut hankalaa lapsen kiukuttelun kanssa ja parisuhdekaan ei tunnu parhaalta mahdolliselta.

Käyttäjä Q kirjoittanut 25.02.2018 klo 11:15

Minäkin tykkään paistaa lettuja 🙂 muukin leipominen piristää, ja tee- tai kahvitteluhetki leipomusten kanssa. Välillä ostan jotain erikoiskahvia tai maistan uutta teetä. Hyvän ruuan laittaminen. Ravintolassa syöminen ja kahvilassa käyminen, silloin kun on varaa. Ulkoilu, erityisesti metsässä tai veden äärellä. Kirpputorilta tai kierrätyskeskuksesta löytöjen tekeminen. 🙂 Elokuvan tai sarjan katsominen. Nukkuminen. 😴

Kaikki ns. naiselliset hömpötykset, kuten hiusten leikkaaminen/laittaminen, esim. kihartamalla tai laittamalla hiusnaamion. Kasvohoidot ja -naamiot, jalkakylpy ja kynsien lakkaaminen. Uusi ripsiväri, vartalovoide tai saippua. Välillä saatan heittäytyä hurjaksi ja ostaa uuden hajuveden. Niitä on kiva käydä tuoksuttelemassa. ☺️❤️ Kukkien ja kasvien ostaminen (tai istuttaminen). Kodin järjestyksen vaihtaminen tai jokin uusi sisustusjuttu, esim. pirteän värinen pöytäliina. Kynttilöitten polttaminen ja henkisten ja hidasta elämää -tyyppisten mukavien juttujen lueskelu. Ja tietysti saunominen. Siinä nyt jotain mitä tuli mieleen 🙂🌻

Käyttäjä soroppi kirjoittanut 25.02.2018 klo 13:29

Q kirjoitti 25.2.2018 11:15

Välillä saatan heittäytyä hurjaksi ja ostaa uuden hajuveden. Niitä on kiva käydä tuoksuttelemassa. ☺️❤️

Ihana ajatus toi sun hurjaksi heittäytyminen, Q 😀

Auringonkukkanen, minkä ikäinen lapsi sulla on?

Käyttäjä Auringonkukkanen kirjoittanut 25.02.2018 klo 13:53

Kiitos paljon hyvistä vinkeistä! 🙂🌻🙂🌻

Käyttäjä star-crossed kirjoittanut 25.02.2018 klo 18:05

soroppi kirjoitti 24.2.2018 9:34

Jos on hyvä sää, lähden kävelylle, tai metsään, ja yritän tuntea miltä auringonvalo (tai ulkoilma, tai sade) tuntuu iholla. Saatan tarttua tehdä itselleni vilteistä ja tyynyistä pesän sängylle

Oi miten kivoja! 🙂

Poltan näin pimeän aikaan paljon kynttilöitä. Kynttilänvalo pimeässä huoneessa on jotenkin niin rauhoittavaa. Joskus valikoin kuvioidun lyhdyn, josta tulee varjoja seinille ja tuijottelen sitten niitä. Joskus kuuntelen samalla musiikkia, joskus vain nautin hiljaisuudesta.

Tykkään kävellä paljon, etenkin luonnossa. Kävellessä on helppo ajatella: miettiä syntyjä syviä, rakennella vaaleanpunaisia pilvilinnoja, pohtia elämää ja käsitellä sen kipukohtia.

Tykkään uppoutua elokuvien ja tv-sarjojen maailmaan. Pidän tarinoista noin ylipäätänsäkin. Ne tarjoavat todellisuuspakoa, mutta myös samaistumisen kohteita ja ovat joskus auttaneet omien huolien käsittelyssä.

Olen taiteiden suhteen myöhäisherännäinen, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä tärkeämmäksi ne ovat tulleet. Kuten elokuvienkin kanssa, voi esimerkiksi runo sanoittaa omat fiilikset tai ajatukset paremmin mitä itse pystyisin niitä ilmaisemaan. Taiteet tuovat myös kauneuden häivähdyksiä elämääni.

Eikä sovi unohtaa luonnon eheyttävää voimaa ja kauneutta. Jäiden laulu, kevään hento vihreys, veden liplatus, havumetsän pihkainen tuoksu, ruskan väriloisto.

Lehden kiireetön lukeminen samalla teetä hörppien ja aamupalaa syöden. Ehkä tästä voi kuitenkin tulla hyvä päivä?

Oho, näitähän löytyy vaikka kuinka! 😀

Shoppailu, matkustaminen, valokuvaus, hyvä ruoka, kissan kehräyksen kuuntelu... ☺️❤️

Käyttäjä Auringonkukkanen kirjoittanut 26.02.2018 klo 18:18

Kiitos paljon uusista vinkeistä! Mulla on 5-vuotias lapsi, joka on kovin rakas, mutta haasteellinen. Välillä on omat voimat koetuksella.

Käyttäjä Boriskisu kirjoittanut 08.07.2019 klo 21:53

Ompas ihania vinkkejä. Monia sanoja minullakin on elämän hemmotteluun:

 • hyvää elokuvaa tai tv-sarjaa ei voita mikään
 • herkuttelu: sipsit, suklaa, hampurilaiset, vastaleivttu sämpylä, suklaakakku, lasi siideriä, uunissa paahdettu kala... Hyvä ruoka tekee paremman mielen
 • Saunominen, pitkään ja hartaasti hämärässä, siihen päälle viilentävä suihku
 • nukkumien viileässä huoneessa
 • Kirjaston rauha sadepäivänä ja sieltä kotia kannettu hyvä kirja ikkunan äärellä
 • Kissan kehräyksen kuunteleminen ja silittäminen
 • Hierojalla käynti tai oman hierontalaitteen käyttäminen. Silmät kiinni ja rauhallista musiikkia taustalle
 • Ulkona kävely. keskittyä tuuleen ääneen, lintujen lauluun, väreihin, puiden lehtiin
 • Lehtien lukeminen parhaassa nojatuolissa pikkulampun valossa
 • kodin sisustaminen tai koristeleminen
 • luovat työt kuten maalaaminen, kirjoittaminen, kutominen, ompelu,
 • Ystävän kanssa lautapelalu, kahvilassa tai leffassakäynti

ja ehkä se kaikkein suosikkini: siivoa hiki hatussa koko huusholli ja tunne se tyyneys kun olen tehnyt ihan kaiken, niin ansaitset oikein hemmottelupäivän, jolloin voit tehdä kaikkia yllämainittuja asioita hyvällä omalla tunnolla 😉

Käyttäjä Auringonkukkanen kirjoittanut 20.08.2019 klo 11:11

Kiitokset, kivoja vastauksia! Jos joku keksii lisää vinkkejä, niin saa kirjoittaa lisääkin! 🌞