Miten hoitaa omaa loppuunpalamisen tunnetta?

Miten hoitaa omaa loppuunpalamisen tunnetta?

Käyttäjä Adele aloittanut aikaan 08.01.2011 klo 12:22 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä Adele kirjoittanut 08.01.2011 klo 12:22

Minkälaisin itseapukeinoin parantuu loppuunpalamisen tunteesta? Miten loppuunpalamista parannetaan virallisesti?

Käyttäjä Avulias kirjoittanut 14.01.2011 klo 23:55

Itseapukeinoja loppuunpalamiseen (tosin näitä asioita voi esiintyä ihan asiantuntijoiden kirjoittamissa lähteissä): Pitäisi miettiä, mitkä asiat vaikuttivat loppuunpalamiseen. Voiko näitä asioista poistaa tai vähentää omasta elämästään? Se voi olla monesti hankala asia toteuttaa. Voiko omaa asennettaan asioihin muuttaa erilaiseksi? Silloin saa uusia näkökulmia ja ongelmat eivät ehkä tunnukaan niin suurilta. Onko olemassa sellaisia ihmisiä, joille voi kertoa vapaasti ja luottamuksella loppuunpalamisestaan? Jos on palanut loppuun työssään, niin voiko asioista puhua esimiehelle ja/tai työkavereille ja yrittää sitä kautta parantaa työolojaan? Voiko tehdä enemmän sellaisia asioita, joista saa itselle hyvän mielen? Nimittäin olisi tärkeää tuntea mahdollisimman paljon myös hyvää oloa. Voiko mahdollinen puoliso ja lapset auttaa jotenkin eri tavalla kuin ennen loppuunpalanutta?

Käyttäjä Eveny kirjoittanut 15.01.2011 klo 11:11

Olemalla todella itsekäs.(mikä itseasiassa tarkoittaa, olemalla ihan normi) Tekemällä sitä, mikä on itsestä kivaa ja tuntuu hyvälle.

Huolehtimalla hyvästä ruokavaliosta ja riittävistä unista. Toki olisi hyvä, jos pystyisi pyytämään apua arkeen ja saisi sitä. Tukiverkosto on kuitenkin toisilla melko mitätön ja joskus koko isompi perhe on niin "sairas", ettei tukiverkostoa siltä puolelta löydy. Ystävät ovat tietysti äärimmäisen tärkeitä.

Käyttäjä Eskimo kirjoittanut 15.01.2011 klo 16:59

Virallisista parannuskeinoista en tiedä, mutta itselle ainakin suositeltiin paljon lepoa, liikuntaa (mieluiten ulkona) ja terveellistä ruokaa. Lisäksi jokin mielekäs tekeminen ja ystävien kanssa keskusteleminen helpottivat. Asioita on hyvä miettiä itsekseen ja purkaa itselle ominaisella tavalla. Ajatuksia voi alkaa vaikka kirjoittaa päiväkirjamaisesti ylös tai purkaa musiikkiin tai kuvataiteeseen.

Toivottavasti näistä olisi jotain apua! Jaksamisia! 🙂👍

Käyttäjä Mara70 kirjoittanut 15.01.2011 klo 21:23

voihan sitä, ensi saikkua töistä, sitten lääkitys kohdalleen, mutta nyt huomio nämä eivät paranna, nämä piilottavat oireet, eli siis on käytävä vaikeimman kautta ja opeteltava sanomaan EI.
Itselleni tämä oli tosi paha nakki, kesti vuosia oppia tämä läksy, mutta se loksahti kuitenkin kohdalleen