Mitä tehdä

Mitä tehdä

Käyttäjä Ettäsilleen aloittanut aikaan 10.12.2015 klo 13:58 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä Ettäsilleen kirjoittanut 10.12.2015 klo 13:58

Vanha äitini ei enää jaksa elää agressiivisen ja välivaltaisen muistisairaan miehensä kanssa. Isä ei myönnä että hänellä on muistisairaus eikä häntä saa millään konstilla lääkäriin. Äiti ei enää uskalla nukkua öisin vaan pelkää isää ja terveyskin on alkanut reistailla.
Laitokseen isää ei kuitenkin saa koska on suht hyvässä kunnossa kun vielä tolpillaan pysyy.
Kuitenkaan hän ei tulisi toimeen yksinään kun ei osaa laittaa ruokaa, ei pysty hoitamaan pankkiasioita, ei maksaa laskuja, ei muista ottaa lääkkeitä tai ottaa liikaa ja hygienian kanssa on vaikeuksia, eikä isä pysty enää hoitamaan pihaa koska vanhempani asuvat omakotitalossa…ei siis tule yksin toimeen. Ainut ratkaisu äidilläni on että hän muuttaa pois, mutta minne. Hänellä on minimieläke, avioeroa hän ei vielä tässä vaiheessa harkitse, mutta pois on päästävä. Hieman on säästöjä, mutta osaketta sillä ei osteta. Omakotitalostahan on puolet äidin, mutta eihän sitäkään heti pysty myymään koska avioero ei vielä ole harkinnassa. Itselläni on mahdottomuus majoittaa pitkäaikaisesti äiti luokseni, koska kotona asuu vielä aikuinen poika koska hän opiskelee eikä meillä ole ylimääräistä huonetta, eikä kuulemma äiti halua toisten nurkkiin tullakaan. Ihannetila olisi se että olisi vaikka pieni yksiö lähellä muita iäkkäitä ihmisiä. Tilanne on siis epätoivoinen…..onko mitään toivoa löytää ratkaisua. On paha katsella vierestä vanhan ihmisen kärsimistä. 😞

Käyttäjä häkkiensärkijä kirjoittanut 13.12.2015 klo 20:59

Heippa

Voitko sinä ottaa yhteyttää vanhempenne kunnan sosiaalitoimistoon ja sieltä henkilö, joka hoitaa vanhuksiin liittyviä sosiaalityötä.

Ei omakotitalon omistaminen ole estee saada kunnallista apua.

Sosiaalitoimiston hoitaja kykenee kartoittamaan vanhempienne ongelmat ja antaa suosituksia muihin terveytteen sekä elämiseen liittyviä ongelmia ratkaisuihin mm kotisairaanhoito ja kodinhoitajaa jotka kykenisivät seuramaan vanhempenne arkipäivän elämä lähemmin ja jotka sitten kykenevät ryhtymään toimenpiteisiin tarvittaessa.

Minulla oli omakohtainen upea yhteys kunnan työntekijöihin.

Paljon voimia teille kaikille.