Mitä ajoittainen oireilu syömisellä mielestäni on ja miten sitä yhtesikunnassa pitäisi hoitaa

Mitä ajoittainen oireilu syömisellä mielestäni on ja miten sitä yhtesikunnassa pitäisi hoitaa

Käyttäjä White princess aloittanut aikaan 19.06.2011 klo 07:25 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä White princess kirjoittanut 19.06.2011 klo 07:25

Voiko syömishäiriöstä parantua? Onko se sairaus? Minusta syömishäiriön kanssa pitää oppia tulemaan toimeen. Erään lastenlääkärin sanoin: ” He ovat lahjakkaita, eteenpäin pyrkiiviä nuoria, jotka kyllä parantuvat, jos heihin uskotaan. ”Milloin syömishäiriö muuttuu ajoittaiseksi BED:ksi? Silloin, jos näitä ihmisiä pidetään kyvyttöminä, heiltä vaaditaan yhteiskunnassa ja koulutuksessa asioita, josta he ovat kiinnostuneita, mutta joissa heidät painetaan ns. alas. Juuri kun he ovat nousemassa tämän yhteiskunnan jäseniksi, niin tulee joku kadulla vastaan joka tarkkailee sitä ovatko he lihoneet vai laihtuneet tai millaista ruokaa he syövät. Tämän voi kuitenin kääntää voitoksi.Siitä, mitä sisäänsä laittaa, sitä saa ajatella. Sillä on merkitystä. Se ei taas ole syömishäiriö. Se on itsestään huolehtimista. He eivät päästä lähelleen aina, koska pienestä asti heidän kyvykkyyttään olla nainen on vähätelty. Nokkimisjärjestys muodostuu aina. Jos heitä pidetään vuorovaikutuksellisesti normaaleina, he ovat sitä, jos ei he taas saavat väärän peilin. Ei syömishäiriöistä tarvitse paapoa.
Se ei ole heille sairaus, vaan kyky selvitä tässä yhteiskunnassa jossa mikään ei riitä. Onko kukaan koskaan myöäntänyt, että syömishäiriöon onkin osa yhteiskunnan luomia paineita? Sitä, että ei saa olla herkkä ja haavottuvainen? Syömishäiriöisten kilpailuttaminen siinä kuka on selvinnyt ja kuka ei voi johtaa siihen että yksi heistä juuri siksi sairastuu. Ei ole olemassa paremmin ja huonommin selvinneitä syömishäiriöisiä, vaan kukin selviää niissä olosuhteissa, jotka heille annetaan. Tässä ohjeita siitä, miten itse ajattelen asiasta.

Käyttäjä Maybelle kirjoittanut 27.07.2011 klo 00:33

Syömishäiriöstä voi parantua mutta uskon niinkuin muillakin riippuvuussarauksilla on tapana että joka päivä on taisteltava.

Ruoka on siitä hankala riippuvuuden aiheuttaja ettei sitä voi kokonaan jättää pois niinkuin alkoholia , päihteitä jne.

Mutta päivä kerrallaan olet sitten liian laiha tai liian lihava. pyri syömään joka päivä niin että pysyt kohtuudesssa. Et syö liikaa etkä liian vähän. päivä kerrallaan siitä se lähtee.

Käyttäjä erakoksiko kirjoittanut 28.07.2011 klo 10:36

Tämä syöminen on aika haaste jokaiselle,
vaikka ei syömishäiriöinen diagnosoidusti olisikaan.
Elimistöä kun kuuntelee,
sille vaikuttaa olevan hyväksi
kun syö vähän,
(sen verran kuin milläkin kerralla maistuu)
järkevää,
(jotain mistä elimistö tykkää)
ja usein
5-6 krt pvässä)(yksilöllistä)
ja tämä on tärkein:
antaen elimistölle
aikaa
ottaa vastaan
se määrä mitä milloinkin sille tarjoaa
(ei hotki).
Samalla mieli myös tykkää,
paino alkaa muuttua
(ylipainoisella laskea,
alipainoisella nousta)
(optimismi ei ole huono ominaisuus)
ja henkisestikin voi hyvin
(olemus rohkaisee ihmisiä vuorovaikutukseen).