Mistä apua/neuvoa seksikumppaneiden löytämiseen

Mistä apua/neuvoa seksikumppaneiden löytämiseen

Käyttäjä Sukupuolentutkimussatelliitti aloittanut aikaan 16.12.2023 klo 17:26 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä Sukupuolentutkimussatelliitti kirjoittanut 16.12.2023 klo 17:26

Mistä syrjäytynyt kolmikymppinen heteromies voi löytää apua seksikumppaneiden etsimiseen? (Tässä ei ole tarkoitus miettiä keinoja seksikumppaneiden hakemiseen, koska yleisesti ottaen tällainen keskustelu ei johda mihinkään järkevään sillä netissä kommentoijat tekevät aina liikaa oletuksia, jos mies kysyy neuvoa seksikumppaneiden löytämiseen. Joten älkää tarjotko omia näkemyksiänne siitä.) Sen sijaan tässä on kirjaimellisesti kyse siitä mistä sote-palveluista, järjestöistä tai muualta voisin löytää kyseistä neuvontaa.

Onko Suomessa seksuaaliterapeutteja joitka ovat erikoistuneet auttamaan miehiä saamaan seksiä ja mistä heitä voisi löytää. Tarvitsisin itse neuvontaa, joka keskittyy tavoitteelisesti seksin saamiseen ja siihen liittyvien käytännön asioiden edistämiseen eikä juuri yhtään sisäisten ja itsetuntoon liittyvien selvästi toissijaisten asioiden kautta lästymään ongelmaa. Seksin lisäksi etsin myös tapailuseuraa, mutta se on osittain erillinen asia.

Osaako joku kertoa miksi melkein missään apua mt- ja sosiaalisiin ongelmiin apua tarjoavissa paikoissa julkisella ja kolmannellan sektorilla ei voi saada apua/neuvos seksin tai parisuhteen löytämiseen?

Käyttäjä Vielä_täällä kirjoittanut 02.01.2024 klo 16:18

.... öö

Ei, Suomessa ei ole seksuaaliterapeutteja, jotka olisivat erikoistuneet hankkimaan miehille seksiä. Seksuaaliterapeutit eivät tee mitään sellaista. Heidän kanssaan voi keskustella seksiin liittyvistä haasteista, ajatuksista, tunnelukoista, tunteista jne. Mutta ei kukaan etsi täällä toiselle sellaista seuraa.

Tapailu-/seksiseuraa löytänee esim. jonkun nettisovelluksen (deittiapp) kautta. Siellä on hyvä kertoa avoimesti, mitä etsii, jotta ei johda ihmisiä harhaan. Ihmiset hakevat eri asioita.

Olethan siis avoin, jos etsit pelkästään seksiä. Hyväksy myös se, jos toinen ei halua.

Käyttäjä kirjoittanut 03.01.2024 klo 16:09

Olen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa, mutta oletko kokeillut SETA palvelua.

Käyttäjä Vasara123 kirjoittanut 13.01.2024 klo 21:03

Eikai tähän ole oikein muuta vastausta kun maksulliset palvelut. Kääntyy vaan nopeasti aika tyyriiksi harrastukseksi jos haluaa muutakin kuin nopean nostopistoravistuksen.

Mutta se mitä oikeastaan nyt tuli mieleen sanoa, on yksi juttu jota olen pohtinut aikojen saatossa. Yhteiskunnallahan on tunnetusti jonkunlainen ratkaisu kaikkiin elämän ongelmatilanteisiin, ehkä sieltä sossusta ei nyt just tänään saa rahaa pesukoneen hankintaan ja mt-palveluissa on ruuhkaa, mutta edes teoriatasolla apua löytyy joka ongelmaan. Mutta läheisyys, saati sitten seksi on sellaisia asioita että niihin ei taida olla mitään ratkaisua. Kovasti muodissa on nykyään varma tieto että seksi ja läheisyys on perustarve mutta aika moni saa olla ilman. Markkina on ilmeisesti aika tiukka 'tietyille normaaliryhmillekin', mutta jos on vielä jotain rajoitteita niin siinä sitten olet perustarpeinesi yksin.

Lasken esimerkiksi itseni ihan tavis-ok-tyypiksi, ei ole ongelmia, on kavereita ja käyn sujuvasti ventovieraiden kotibileissäkin mutta helposti toistakymmentä vuotta on siitä kun on ollut mitään nopeaa halausta mittavampaa läheisyyttä. Ja kyllähän se rassaa.

Käyttäjä soroppi kirjoittanut 24.01.2024 klo 06:15

Ongelma lienee osittain siinä, että vaikka läheisyys on perustarve, en tiedä miten yhteiskunta voisi ryhtyä järjestämään asiaa (sen kummemmin kuin deittiapit jo tekevät) kävelemättä seksuaalisen itsemääräämisoikeuden päälle.

Olettaen että appien ongelma on käyttäjämäärien epäsuhta (jos seksistä ilman parisuhdetta kiinnostuneita miehiä on enemmän kuin naisia), en oikein keksi muuta vaihtoehtoa helpottaa kilpailuasetelmaa kuin miettiä omia odotuksiaan tai toiveitaan seksiin tai ihmissuhteisiin liittyen. En tiedä olenko tyypillinen sukupuoleni edustaja, mutta minulle seksi pidempiaikaisien kumppanien kanssa on aina tuntunut huomattavasti paremmalta kuin yksittäiset satunnaiset kokeilut. Ajatus seksistä satunnaisen partnerin kanssa ilman minkäänlaista tunneyhteyttä tuntuu lähinnä lievästi vastemieliseltä, joten minun näkökulmastani se että etsii seksiä ilman pari-/ihmissuhdetta (jos nyt ei puhuta maksullisista palveluista) näyttää vähän siltä kuin yrittäisi kiivetä pyrstö edellä puuhun - voihan se onnistuakin, mutta ei vaikuta siltä että mennään helpoimman kautta.

Koska ongelma taitaa olla melko sukupuolittunut, löytyisiköhän jostain miessakki-yhdistuksestä tai vastaavasta järjestöstä vertaistukea, jos nyt ei varsinaisia työpajoja aiheeseen liittyen?

  • Muokattu kirjoittajan toimesta 4 kuukautta, 4 viikkoa sitten. Syy: Kappalejako