Mindfulness -tietoisuustaidot

Mindfulness -tietoisuustaidot

Käyttäjä *Aino* aloittanut aikaan 05.08.2015 klo 15:40 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä *Aino* (Työntekijä) (Kriisikeskus Mobile Seinäjoki) kirjoittanut 05.08.2015 klo 15:40

Liveryhmän osallistujien pyynnöstä linkkejä mindfulness -tietoisuustaitoihin lliittyen.

Mitä ovat mindfulness -tietoisuustaidot?

Meillä ihmisillä on taipumus murehtia menneitä ja olla huolissaan tulevasta sen sijaan, että eläisimme pelkästään tätä hetkeä. Samoin olemme taipuvaisia tulkitsemaan asioita aina samalla tavalla. Tietoisuus- ja läsnäolotaidoilla tarkoitetaan keskittymistä kulloinkin meneillään olevan hetken kokemiseen, havainnointiin ja hyväksymiseen.

http://www.mielenterveysseura.fi/fi/mielenterveys/hyvinvointi/mit%C3%A4-ovat-mindfulness-tietoisuustaidot

Harjoitukset

Harjoittelemalla voit vahvistaa itseäsi. Mielenterveys-osion teemoihin liittyvät harjoitukset auttavat oman elämän pohdinnassa ja muutosten toteuttamisessa.

http://www.mielenterveysseura.fi/fi/mielenterveys/harjoitukset

Hyvinvointiohjelma Oiva

Oiva on hyvinvointiohjelma, jonka avulla voit lievittää stressiä, parantaa mielialaa ja saada lisäintoa elämään. Oivan harjoitukset auttavat keskittymään, olemaan tietoisesti läsnä, käsittelemään ikäviä ajatuksia ja tunnistamaan itselle tärkeitä asioita.

http://oivamieli.fi/index.php

Käyttäjä kirjoittanut 05.08.2015 klo 16:51

Kiitos linkeistä. Pääsinkin jo hyvin pitkälle eka linkistä eli siihen asti, kun piti tutkia jalkoja. Ja huomasin, että pitää leikata varpaan kynnet. Jatkuu huomenna.

Onko teillä näistä millaisia kokemuksia?

Käyttäjä Lauramaija kirjoittanut 15.08.2015 klo 15:51

Olen tehnyt mindfulness-harjoituksia mt-hoitajan opastuksella. Säännöllisesti tehtynä on auttanut paremmin kuin terapia. Jokainen on tietenkin yksilö, kaikkia se ei auta. Minulla on diagnosoitu keskivaikea masennus. Ongelmieni terapointi alkoi jo käydä hermoille, eivät ne mihinkään puhumalla ja muistelemalla kadonneet. Mindfulnessissa keskitytään tähän hetkeen, se sopii minulle nyt.