Mihin ottaa yhteyttä jos ei hoitokontaktia ole?

Mihin ottaa yhteyttä jos ei hoitokontaktia ole?

Käyttäjä nunnulainen aloittanut aikaan 12.06.2015 klo 11:10 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä nunnulainen kirjoittanut 12.06.2015 klo 11:10

Hei kaikille ūüôā

Minulla on akuutisti taustalla pitkä muutaman kuukauden tapahtumaketju psykiatrisella puolella jonka johondosta psyykkinen vointini romahti. Haluaisin jossain jollekin puhua siitä mutten tiedä tahoa jhoon ottaa yhteyttä. Psyk polille on periaatteessa lähete mutta sieltä ei kuulu mitään, ei ole varattua aikaa ja kesälomatkin tulossa, voi olla menee pitkään?

Tapahtumaketju on aiheuttanut akuutin ahdistuksen ja paniikinomaisia muistoja ja minulla on selvästikin tarve puida asiaa niin kauan että saan elämäni takaisin uomiinsa.

Onko aikuisille olemassa jokin paikka johon mennä puimaan mieltä painavia asioita luottamuksellisesti, sellainen jossa puiminen mahdollisesti voi johtaa ilmoituksen tekoon hoitovirheestä jota ilmoitusta en myöskään tiedä miten ja minne sellainen tehdään jne. Pääasiallinen tarkoitus on kuitenkin saada puida ahdistavaa asiaa josta seurasi romahdus ja josta olen toipumassa ja mutta toipumista estää se etten ole tullut kuulluksi vielä itse syystä.

T√§llainen kysymys ūüėĎ‚Ěď

Käyttäjä BirdBell kirjoittanut 12.06.2015 klo 22:34

Voit mennä vaikka tavalliseen terveyskeskukseen puhumaan esim. Despressio hoitajalle tai vaikka lääkärille. Joskus noissa lähetteissä menee kauan. Itse kun sain lähetteen polille meni siihen kuukausi.
En tiedä hoitovirhe jutuista mihin ilmoittaa... Olen miettinyt aivan samaa...

Käyttäjä kirjoittanut 13.06.2015 klo 06:17

Onkohan sun paikkakunnalla kriiskeskusta, siellä ainakin saa puhua.
http://www.mielenterveysseura.fi/fi/tukea-ja-apua/kasvokkain/kriisikeskusverkosto

Hoitovirheestä kannattaa puhua sen hoitolaitoksen potilasasiamiehen kanssa jossa sinua hoidettiin ja hän antaa ykstiyiskohtaiset neuvot miten pitää toimia. Se taas löytyy, kun menet hoitopaikan nettisivuille.

Ja tietenkin voit yrittää kysellä tämän tukinetin net-tuesta voiko hän sinua auttaa jotenkin.

Käyttäjä Flux kirjoittanut 13.06.2015 klo 14:29

Hoitovirheestä, epäasiallisesta kohtelusta tai muusta voi tehdä ensin muistutuksen joko omatoimisesti tai sitten potilasasiamiehen avustuksella. Muistutus lähetetään paikkakunnasta riippuen esim hoitavan tahon johtajalle. Jos on ollut hoidettavana vaikkapa keski-suomen sairaanhoitopiirillä poliklinikalla, muistutuslomakkeen voi tulostaa sairaanhoitopiirin nettisivuilta, täyttää ja lähettää sairaanhoitopiirin johtajalle.

Jos asia on niinkin vakava mielest√§si, ett√§ toiminta on ollut lainvastaista: asiasta voi tehd√§ kantelun aluehallintoon, taaskin joko omatoimisesti tai potilasasiamiehen avulla. Aluahallinnon sivuilta l√∂ytyy t√§ytett√§v√§ ja tulostettava lomake jonka voi l√§hett√§√§ postitse tai s√§hk√∂postilla. Omani laitoin menem√§√§n s√§hk√∂postilla, kun oli niin k√§tev√§√§ ūüôā

Jos virhe on ollut kuolemaan, vakavaan vammautumiseen tai sairauteen johtanut hoitovirhe, täytetään Valviran sivuilta löytyvä lomake ja lähetetään heille.

Täällä on muuten ihan uusi väitöskirja asiasta luettavana http://jultika.oulu.fi/Record/isbn978-952-62-0827-5 (jos osoitepalkkiin tulee loppuun ylimääräinen /-merkki, poista se tai sivu herjaa virhettä.)

Potilasasiamies ei ota kantaa siihen onko virhettä tms tapahtunut, joten hänen kanssaan kannattaa vain kysellä lomakkeiden täyttämisestä ja puida asiaa vaikka läheisten kanssa.

Linkit:
https://www.avi.fi/web/avi/muistutus (Aluehallintovirasto)
http://www.valvira.fi/terveydenhuolto/muistutus_tai_kantelu (Valvira)