Löyhässä hirressä Valtio syypää!

Löyhässä hirressä Valtio syypää!

Käyttäjä jussikka1 aloittanut aikaan 12.04.2024 klo 19:42 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä jussikka1 kirjoittanut 12.04.2024 klo 19:42

Olen todella masentunut kelan saamista viesteistä, jotka ajavat ihmisen asunnottomaksi. Ensi vuoden maaliskuuhun asti siis maaliskuu 2025 asti pitää löytyä halvempi ja pienempi asunto. Masentuneella ja mieli rikki olevalla ihmisellä ei ole voimia ja halua muuttaa jo tuttuun ympäristöön tottuneena. Suurin uhka on joutua kadulle ja sitä kautta rikolliseen ja huumeiden maailmaan tai metsään telttaan niin kuin on jo englannissa ja usa.ssa tapahtunut. Valtio on vastassa niin et jaksa taistella sairastuneena ja muutenkin köyhänä henkilönä olet ahdistettu ja nujerrettu ilman tukiverkkoja ja jos sinulla ei ole niitä tukijuttuja ja kuoleman tapaus sattuu et jaksa edes surra, kun pitää miettiä saatko asua vai et. Hallitus ja Valtio ajaa nyt köyhää sairasta ahdinkoon!

Käyttäjä Vielä_täällä kirjoittanut 16.04.2024 klo 15:07

Hei,

Uskoisin, että voit saada apua asunnon löytämiseen sosiaalitoimesta. Siellä kun kerrot tilanteestasi. Vuosi on vielä pitkä aika löytää sopiva asunto, joten sinulla ei ole kiire.

"Kadulle" jos joutuisit niin muistathat, että mihinkään rikolliseen ei tarvitse sekaantua. Minulla on tunne, että sosiaalitoimi tai esimerkiksi seurakunta auttaa asunnon löytämisessä eikä sinun nyt tarvitsisi asunnottomana elää.

Voimia sinulle!

Käyttäjä Nótt kirjoittanut 16.04.2024 klo 20:08

Onhan se julmaa, jos kodistaan joutuu tahtomattaan poismuuttamaan. Ei köyhät nytkään kalliissa lukaaleissa asu, joten tiedä sitten onko tällaisilla (mahdollisilla) pikkusäästöillä käytännön vaikutusta isoon kuvaan, etenkään, jos säästötoimet lisäävät ahdistusta ja henkistä pahoinvointia.

Oma asiansa on, että tuleeko niitä säästöjä edes. Halvimmat asunnot kun usein ovat periferiassa, jolloin liikkumisen kustannukset taas nousevat. Tai jäävät nousematta, jos köyhällä ei ole varaa bussilippuun tai bensaan, mutta silloin ollaankin muunlaisten ongelmien edessä.

Jaksamista sinulle, Jussikka! Ymmärrän, että tämä on laiha lohtu, mutta kuten Vielä_täällä tuossa edellä jo kirjoittikin, niin onhan tässä melkein vuoden päivät aikaa. Kuka ties löydät halvemman, mutta vähintään yhtä hyvän kämpän kuin nykyinenkin on. Apua asunnon etsintään saanee kunnalta sosiaalitoimesta ja asuntopalvelun kautta.

Tähän loppuun voisi liittää valitettavasti edelleenkin totta olevan, oletettavasti Ruotsin valtakunnankanslerin Axel Oxenstiernan esittämän lausahduksen: ”Tietäisitpä, poikani, miten vähällä järjellä maailmaa hallitaan”.