Lasten isällä hengenvaarallinen sairaus

Lasten isällä hengenvaarallinen sairaus

Käyttäjä Sirpa77 aloittanut aikaan 29.10.2018 klo 19:31 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä Sirpa77 kirjoittanut 29.10.2018 klo 19:31

Hei. Lasteni isä (olemme eronneet) kertoi että hänellä on todettu vakava sydänsairaus nimeltä dilatisoiva kardiomypatio. Hän sanoi ettei ole sen suurempaa hätää ja lääkitys on aloitettu, mutta luettuani siitä useilta sivuilta niin lääkäreille tarkoitettuja tekstejä kuin potilaille tarkoitettuja ja sain sen käsityksen että hänellä on vain 1-10 vuotta terveitä vuosia edessä ja sen jälkeen sydän antaa periksi väkisinkin. Hän ei halunnut asiasta keskustella kun kysyin että minkälaisen ennusteen hän on saanut.

Onko täällä ketään kenen lähipiirissä on kyseinen sydänsairaus ja osaako kukaan kertoa että millainen keskimäärin on elinikä tuon sairauden kanssa. Olen kauhuissani koska meillä on kolme pientä lasta ja isä on heidän elämässään aktiivisesti mukana ja hoitamassa erosta huolimatta ja nyt mietin vain että koska joudun järjestämään pienille lapsille heidän isänsä hautajaiset.

Käyttäjä Cherry77 kirjoittanut 30.10.2018 klo 15:25

Hei,

Tiedän ammattini puolesta sairaudesta paljon ja on lopulta kuolemaan johtava. Eliniän ennuste vaihtelee niin paljon yksilöllisesti että mahdotonta kenenkään kohdalla sanoa kuinka kauan elää.

Sydänliiton kautta https://sydanliitto.fi voit löytää tietoa ja tukitoimintaa sydänsairaan läheiselle.

Paljon voimia teille!