Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta

Käyttäjä Anemone nemorosa aloittanut aikaan 05.08.2022 klo 18:20 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä Anemone nemorosa kirjoittanut 05.08.2022 klo 18:20

Mulla loppui viime viikolla hyvinvointiryhmä, jota oli kerran viikossa puoli vuotta. Alkuun se jännitti, mutta sääli, että se loppui.

Tällä viikolla mulla alkoi tiistaina työkokeilu, joka on näin alkuun kolme kuukautta kerran viikossa 4 – 8 tuntia toimistotyötä vanhusten palvelutalossa. Ekana työnä oli perinteistä toimistotyötä papereiden aakkostamista. Tykkäsin sitä tehdä. Mun selkä, niska ja silmät ei. En pitkään aikaan ole tuijottanut papereita 4 tuntia. Jätin jopa ruokatauon pitämättä, kun odotin sovitusti lääkärin soittoa. Mulla kävi tuuri, kun lääkäri soitti juuri silloin, kun kaksi muuta työntekijää meni syömään. Olin kyllä väsynyt töiden jälkeen, mutta sain siitä energiaa ja soittelin pari puhelua illemmalla. Tiistai oli hyvä päivä. 

Sitten tuli keskiviikko. Tuli oikein mahalasku. Mulla meni aamupäivä itkiessä. Ei mulla siihen mitään varsinaista syytä ollut. Ensi tiistaina uudestaan. Odottelen myös, että ”työsopimus” menee perille kaupungille ja tieto Kelalle, että työmarkkinatuen maksatus jatkuu. Se meni poikki heinäkuun vikapäivä. 

Käyttäjä soroppi kirjoittanut 08.08.2022 klo 09:01

Kuulostaa stressaavalta odottaa lääkärin soittoa ja toivoa että se osuu ruokatauolle, jos ei halua että työkaverien huomio keskittyy siihen. Ei ihmekään että väsymys (ja ehkä jännityskin? tai voihan olla ettei tuonne meno sinua jännittänyt) purkautui keskiviikkona itkuna. Miten loppuviikkosi meni?

Toivottavasti saat huomenna ruokatauon pidettyä, istumatyössä pienet horisonttiin-tuijottelu ja seisomaan nousu-/hartioiden pyörittelytauot on tärkeitä! 🙂

Käyttäjä Anemone nemorosa kirjoittanut 08.08.2022 klo 15:47

Kiitos Soroppi! Niin mulla on toi kerran viikossa. Olin veto pois koko loppu viikon. Huomenna uudestaan. Vähän se jännittää tai siis tosi paljon. Joo mun tarvii mennä huomenna oikein syömään tai ottaa eväitä. Täytyypä pitää taukoa paperien tuijottelusta. Huomenna ei onneksi ole tulossa lääkärin soittoa.

Mulla jäi viime yönä unet neljään tuntiin, kun ei vaan nukuttanut. Mulla oli tarkoitus varata aika neljänteen korona rokotukseen. Varauksista huomasin, että ensi viikon diabeteshoitaja onkin vieras. Mulla on on ollut sama hoitaja pitkään ja antoi mulle ajan tuolle päivälle. Mä sain jo toukokuussa muutettua ajan muutamaa tuntia myöhemmäksi psykoterapia-ajan takia. Stressaan uutta diabeteshoitajaa. Koitan kääntää sen positiiviseksi. Olen tykännyt hoitajasta, joka mulla on ollut. En tiedä, onko hän lomalla tai jotain muuta. Mun on vaikeaa saada kontaktia uuteen hoitajaan. Mä toivon, ettei tulisi ainakaan torjuttua oloa. Silloin Mä peräännyn ja menen lukkoon.