Kun mies on koko ajan väsynyt, unihäiriöitä ja stressaa niin työ- kuin arkiasioista, vaikuttaa puolisoonkin…

Kun mies on koko ajan väsynyt, unihäiriöitä ja stressaa niin työ- kuin arkiasioista, vaikuttaa puolisoonkin...

Käyttäjä Valkoruusu aloittanut aikaan 20.11.2013 klo 09:48 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä Valkoruusu kirjoittanut 20.11.2013 klo 09:48

Tämä on piirre, joka on ollu varjostamassa avomiestäni jo pidemmän aikaa. Unihäiriöt ovat vaivanneet nuoruudesta lähtien, eikä vahvimmatkaan lääkkeet olleet tehonneet. Välissä oli kuitenkin parempia vuosia, mutta nyt meidän yhdessäoloaikana on taas alkanut ilmentymään univaikeuksia.
Hän on käynyt lääkärillä ja sai nukahtamista helpottavia lääkkeitä. Ne ovat toimineet välillä, mutta silti nukkuminen voi olla katkonaista vaikka saisikin nukahdettua ”ihmisten aikaan”.

Nyt kuitenkin alkaa kertymään semmoinen vyyhti kaikkea, että en tiedä mitä tässä pitäisi sanoa tai tehdä. Hänellä on ollut inhottava vaiva jo pari vuotta, sinus pilonidalis, joka on uusitunut aina välillä. Tiedän, että se vaivaa häntä todella paljon, koska ilmestyy aina pahaan paikkaan. Tällä hetkellä se on kivesten vieressä, mikä tietenkin tarkoittaa sitä että meillä ei kovin intiimiä ole ollut hetkeen. Olemme kuitenkin nuoria, hän yli 30 ja minä alle sen..

Työelämässä hän on ollut erilaisissa määräaikaisissa suhteissa, ja tuppaa stressaamaan julmettomasti työasioista. Kesälomallakin hän soitteli työpaikalle, ja kysyi miten siellä menee ja onko kauhea kiire päällä. Ja sitten stressaili sitä, mitenköhän tiimi siellä nyt pärjää, vaikka sanoivat että hommat on hoidossa.

Arkielämän asiatkin ovat alkaneet ”olla liikaa” välillä. Tänäänkin aamu alkoi hienosti, kun mies lähti töihin sadatellen miten elämä on niin perseestä kun pitäis joka paikkaan revetä. Joka paikkaan repeäminen tänään tarkoittaa siis että töiden jälkeen hänen pitäisi käväistä työmatkan varrella olevassa 2 liikkeessä ja sen jälkeen käydä auttamassa kaveria renkaiden vaihdossa.

Tiedän kyllä millaista se on, jos antaa kaiken stressattavan kasaantua niskaan ja sitten vaan murehtii koko ajan. Itse olen kuitenkin päässyt siihen pisteeseen, että otan asian kerrallaan ja sillä sipuli. Asiat hoidetaan tärkeysjärjestyksessä, ja jos on joku asia jota ei ole pakko heti hoitaa niin sen ehkä voi sopia sitten toiselle päivälle.
Pyrin myös tarjoutumaan avuksi joidenkin asioiden hoidossa, esimerkiksi vaihdoin autoomme talvirenkaat.

Ennen tämmöinen tilanne ratkesi niin, että illalla halusi ottaa lonkeroita (0,5l x 8 tai 10kpl) ..nyt kuitenkin ollaan saatu puhuttua siitä, että ei se alkoholi ongelmia ratkaise, eikä kyllä ole kiva olla töissä sitten pienen krapulan kanssa.
Miehen mukaan se on ollut hyvä unilääke, mutta mitä olen asiasta lukenut niin se auttaa ehkä nukahtamaan mutta unenlaatua pikemminkin huonontaa kuin parantaa.
Nyt kuitenkin kuvaan on astumassa max. 3 krt/kk ruohon polttelu, alkoholi jää vähälle. En tiedä auttaako se asiaan vai ei.

Hänellä on ollu todella vaikea lapsuus, nuoruus ja alun aikuisikä.. Perhekotinuori, mutta suhteet vanhempiin ovat olleet ok viimeiset.. 8 vuotta.
Ollaan tehty kompromisseja, että saadaan hommattua jotain mitä oikein on halunnut, esimerkiksi miehelle uusi tietokone. Siihen ei ollut käteisellä varaa, mutta osamaksulla kyllä. Tiedän että olisi fiksumpi ostaa kerralla, mutta saadaan lyhennettyä kiittettävällä tahdilla koko ”laina” pois, niin se on periaatteessa ihan se ja sama.
Mitä yritän sanoa, on se, että meillä on ihan hyvä elämä. On auto, kodissa elektroniikkaa (töllöt ja pelikonsolit), syödään kotiruokaa ja molemmilla on muutama harrastus vaikka niihinkin uppoaa välillä rahaa hieman enemmän kuin ajatteli.

En tiedä miten voisin miestäni auttaa. Viime aikoina moni läheinen on kysellyt vointiani, kun olen kuulemma hiljaisempi ja jotenkin masentuneen oloinen. Olen huomannut myös sen nyt viime päivinä, etten oikein jaksa innostua enää mistään niinkuin aikaisemmin. Tänäänkin olisi vapaapäivä, mutten saa mitään aikaan. On paljon asioita mitä haluaisin saada kotona tehtyä, mutta ei vaan huvita.

Onko kellään kokemusta tällaisesta? Miten olette saaneet miestä/naista saamaan uudenlaista otetta tai näkökulmaa asiaan? ..tuntuu että melkein jokapäivä jokin asia on pielessä, ja se alkaa tuntumaan raskaalta.
Mies ei ole ollut tällainen aina, stressannut tietty lähinnä jostain arkijutuista, mutta nyt tuntuu että tää juttu pahenee oikein vauhdilla. Tiedän ettei stressille ole on ja off kytkintä, mutta että saisin hänet ymmärtämään että osa jutuista mistä hän ottaa kauheat paineet, ei oo sen arvoisia. Ollaan puhuttu, ei hiffaa.. 😋

Kiitos niille, jotka jaksoivat lukaista läpi. Toivottavasti oli selkeästi selitetty. En löytänyt tästä aiheesta oikein keskustelua vielä foorumilta, tai sitten etsin väärillä hakusanoilla… Toivotan myös jaksamista kaikille kenellä on samantapainen tilanne
🙂👍