Kukaan ei saa tietää

Kukaan ei saa tietää

Käyttäjä SantraTam aloittanut aikaan 22.05.2020 klo 19:16 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä SantraTam kirjoittanut 22.05.2020 klo 19:16

Niin yksin että kaikki tuntuu samantekevältä. Mitä millään on väliä, kun kaikki aina päättyy siihen, että katson kaikkea ulkopuolelta. Katson ulkopuolisena elämää, arkea, ihmisiä, tapahtumia, päiviä ja öitä. Ei ole ketään, ei yhtään ainutta ihmistä maan päällä kehen kokisin yhteyttä. Ihan sama millaista, enää edes laadulla ei ole väliä, miten voisi olla, koska ei ole mitään määrällistä, ei kerta kaikkiaan ketään. Nolla. Tyhjyys. Kaiku. Avaruus. 

Vähintään yhtä suuri tragedia on se, että jokaikinen ihminen näkee, että minulla on vaikka mitä. Ja onhan minulla. Maallista pääomaa, älyllistä pääomaa, sosiaalista pääomaa, yleistä resurssipääomaa, pääomaa pääoman päälle, ja vielä kerran pääomaa. Tiedän. Ei minulla ole varaa sanoa. Ei koea näin. Ei ajatella. Eikä aikaan sanoa ääneen. Saisin hävetä. Ja häpeänkin. Kadun että olen edes syntynyt. Paha elämä. Pahat kokemukset. Pahat muistot. Pahat ajatukset. Paha minä. 

Kaikella on tarkoituksensa, niinhän sitä sanotaan. Se on varmasti totta. Minun on kiittämättömänä idioottina, huonona yksilönä, rumana, pahana ja tyhmänä oltava yksin. Se on se hinta mikä pääomasta on maksettava. Kaikkea ei voi saada. Kolikolla on puolensa. Sopeudu, kärsi tai tapa ittes. Up to you. 

Yksinäinäinen. Se minä olen. Yksinäinen. 

Hyvät, ihanat ihmiset eivät ole yksinäisiä. 

Käyttäjä Pikemiten kirjoittanut 24.05.2020 klo 08:26

Rahalla ei saa kaikkea, mutta on turhaa kuvitella ettei rikkailla ihmisillä olisi tunteita, siinä missä köyhillä. Tosin ne tunteet tulevat ihmiseen erillä tavalla, jos on rahaa, ja jos ei ole rahaa.

Käyttäjä HerKaramazov kirjoittanut 24.05.2020 klo 11:34

Moi!
Et ehkä valinnut syntymääsi? Ja on olemassa hyviä ihania ihmisiä jotka ovat yksinäisiä.

Pahat kokemukset/muistot pitäisi käsitellä ja nivoa osaksi sinun elämääsi. Oikeesti ihminen omistaa vain sen hetken elämästä mitä hetkittäin kokeen...mitään ei saa mukaan sitten kun "se" hetki tapahtuu.

Ja kuolema tulee pommin varmasti ei ehkä tänään, huomenna mutta yli huomisesta en ole enään varma? Pitäs kai elää tässä ja nyt - yksinäisyydessäkin voi elää...silti kokemus yhteydestä muihin ihmisiin on tärkeä.

Minäkin yritän etsiä yhteyttä yhmisiin, avaruuteen - kai ihmisen täytyy olla tyhjä jotta voi yrttää etsiä asioita/yhteyksiä sisinpäänsä, arvaus?