Kritiikitön viikko

Kritiikitön viikko

Käyttäjä Desper aloittanut aikaan 17.05.2012 klo 08:52 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä Desper kirjoittanut 17.05.2012 klo 08:52

Tuo kevätkö lienee syynä, kun välillä epäilee, onko kaikki oikeasti niin kamalan synkkää. Tähän tuo sisäinen kriitikko, jota toisaalla on nimitetty Martaksi ja Masaksi, yrittää tehdä välihuomautuksia: ”Synkkää on, älä muuta luulekaan, ei mistään kuitenkaan mitään tule!”, ”Älä nuolaise, ennenkuin tipahtaa!”, ”Itku pitkästä ilosta!” jne, tiedättehän. (Masa on lainannut suomalaisista sananlaskuista paljon repliikkejä.) Koko elämääni määräilee arkara arvostelija, eikä se rajoitu vain itseeni, vaan arvostelijan mukaan muittenkin pitää noudattaa samoja tiukkoja kriteereitä. Kun olen tulemassa iloiseksi, se lyö päähän ja sanoo, että sori vaan, ilo nyt ei valitettavasti kuulu teikäläiselle. Siihen on vaikea pistää hanttiin, ilo on niin epämääräistä, että se haihtuu pienestä vihjauksestakin. Kun sanon tai kirjoitan jotain, se huomauttaa: ”Naurettavaa!” Kun pidän jostakusta ihmisestä, se nauraa: ”Hah hah hah, älä hyvä ihminen kuvittele itsestäsi liikoja! Sinustahan ei tykätä, ei!” Esimerkkejä riittäisi loputtomiin.

Päätinkin nyt aloittaa Kritiikitön viikko -kokeilun (Masa huomauttelee siitäkin). Nyt ei oteta itsekriitikon kritiikkiä vastaan eikä kritisoida muita. Kaikki hyvä on sallittua. Vajavaisuus on sallittua. Kaikki on sallittua (alkaa pelottaa…). Ainoa, mitä saa kritisoida, on tuo halvatun itsekritiikki, yliminä, Masa. Sen huomautuksia saa tutkistella ja vaatia perusteluita sen mahdottomille vaatimuksille. Nyt kokeilemaan!

Käyttäjä Desper kirjoittanut 20.05.2012 klo 07:34

Teemaviikko peruutettu. Kritiikki ja itsekritiikki takaisin päälle. Palaan takaisin ruikuttajien porukkaan. Ei kannata yrittää mitään, ei etsiä uutta näkökulmaa asioihin. Mistään ei tule mitään. Elämä on kurjaa. Kaikki on turhaa. Aloitan ketjun "Kaikki on p:stä" ja raportoin joka päivä elämäni kurjuudesta.

Käyttäjä Jaksaako? kirjoittanut 21.05.2012 klo 10:16

Juu, noinhan se menee.

🤕