Kokemuksia korvavalosta

Kokemuksia korvavalosta

Käyttäjä Etsijä aloittanut aikaan 03.10.2011 klo 19:07 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä Etsijä kirjoittanut 03.10.2011 klo 19:07

Kaamos lähenee ja pimeys syvenee ilta illalta. Nyt markkinoidaan kaamosmasennukseen korvavaloa. Uutta keksintöä pidetään korvassa vain kymmenisen minuuttia päivässä ja sen väitetään torjuvan pimeydestä johtuvaa väsymystä ja matalaa mielialaa. Onko kellään kokemuksia tästä uudesta viisastenkivestä? Laite maksaa noin parisataa, joten ostopäätös vaatii hieman harkintaa.

Käyttäjä IisaMari kirjoittanut 05.10.2011 klo 17:59

yksi sana: täh? 😀

Käyttäjä ElämänValo kirjoittanut 07.10.2011 klo 00:28

Löytyykö tästä mitään tieteellistä tutkimusta netistä? Esim. sadalle koehenkilölle tehdään testi. 50 henkilöä saa laitteen korvaan ILMAN VALOA ja toiset 50 valon kanssa. Koehenkilöt eivät tiedä totuutta vaan heidän pitää vain kertoa tuntemuksistaan. Jos 10 minuuttia riittää, niin vaikutukset pitäisi tuntua melko nopeasti jo prosentuaaliset tulokset pitäisi selvästi tukea valon hyväksi.

Pen ja Teller eräässä jaksossa käytiin läpi erilaisia uskonnollisia "rituaaleja" (vaihtoehtouskontoja, itsehoitomuotoja jne.?) koehenkilöillä. Lavastivat uskottavasti, että on joitakin uusia suuntauksia tullut. Koehenkilöille tehtiin humpuukki liikkeitä/ääniä heidän kehonsa ympärillä ja kyseltiin "hoidon" lopuksi, että miltä tuntuu. Monet tuntuivat raportoivan, että tunsivat siellä ja siellä parempaa oloa, että hoito auttoi. Monet "hoitoja" kauppaavat myös laskuttivat melko suuria summia kursseistaan, joten sekin herätti paljon epäillyksiä, että tehtiinkö työtä oikeasti ihmisten hyväksi vai hyvän tuntipalkan vuoksi. Monet myytävät tarvikkeet kun eivät olleet materiaaleina mitään kummoisia.

Ihmismieli saattaa haluta (tuskissaan) uskoa hyvään jos toinen sitä osaa hyvin "markkinoida". Itsekkin olen aikoinaan erilaisilla "kursseilla" käynyt kun elämäni oli aika sekaisin, mutta jälkikäteen mietittynä TODELLISTA ja PYSYVÄÄ helpotusta olooni niistä ei ollut (=vain hetken). Sille löytyy hienompi termi: Placebo vaikutus. Sen takia olen aika skeptinen korvavalonkin suhteen. 😉

Käyttäjä Desper kirjoittanut 08.10.2011 klo 15:37

Ei ole kokemuksia, mutta netistä löytyi jotain asiallisen tuntuista:
http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2011/08/tutkimus_aivot_tunnistavat_korvavalon_2782793.html
Tässä kyseisen firman linkki, mainos siis, mutta myös asiaa:
http://www.valkee.com/fi/?gclid=CKnAooKM2asCFQbwzAod_CvQPQ
Itsse ehkä mieluummin katselisin kuin kuuntelisin valoa, on se niin kivaa. Muiutta jos masennukseen pystytään tehokkkaasti vaikuttamaan, niin mikäs siinä.