Keinulaudalla

Keinulaudalla

Käyttäjä Etsijä aloittanut aikaan 18.02.2014 klo 11:49 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä Etsijä kirjoittanut 18.02.2014 klo 11:49

Oletteko lukeneet Päivi Storgårdin kirjan Keinulaudalla? Se kuvaa mielenterveysongelmaisen naisen pitkällistä taistelua psykiatrian hankalissa kuvioissa ja päätyy diagnoosiin bipolaarisuudesta.

Minua teos kosketti. Hyvin kirjoitettu, avoimen omaelämänkerrallinen ja aito. Netistä löytyi pikatesti bipolaisuuden toteamiseksi. Tein sen, ja kas kummaa: selkeä bipo minäkin. Diagnoosia en vain koskaan ole saanut. Eipä ihme, sillä eihän kukaan maniassa lääkäriin mene, kun tuntuu vain menevän lujaa. Voi olla, että olenkin syönyt vuosikausia vääriä lääkkeitä. Kuten romaanin Outikin.

No, eipä silti: nykyään menee hyvin eikä siis ole syytä vaihtaa lääkitystä. Mutta jos taas joskus päädyn riuhtomaan maanisesti, niin tiedän, mitä tehdä. Eri asia, saako apua kun nämä systeemit ovat mitä ovat. Joka tapauksessa suosittelen tuota kirjaa kaikille, jotka ovat joútuneet samankaltaisten asioiden kanssa tekemisiin. Ja tietysti kaikille muillekin, jotka haluavat ymmärtää ihmismieltä syvemmin. Hyvä, jos löytyy lääkkeitä ja hoitoa tuohonkin aika tuskalliseen sairauteen!