Juhannustaikoja ja talkkunaa

Juhannustaikoja ja talkkunaa

Käyttäjä Nimetön aloittanut aikaan 19.06.2012 klo 15:53 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä kirjoittanut 19.06.2012 klo 15:53

Mitäs veinaat tehdä juhannuksena?
Mie menen kyläjuhliin aattona kuten aina ennenkin. Mutta sitten aion lähteä yksinäni melomaan ja yöpyä jossain laavulla.

Ja yritän edelleen saada onnistumaan omatekoisen laktoosittoman viilin ja syödä sitä talkkunan kanssa. Tykkäätkö talkkunasta?

Käyttäjä saloka kirjoittanut 19.06.2012 klo 17:41

mun juhannus taitaa kuluu surren ja hellien, silittäen ja pusuttaen. Annan kaiken aikani hänelle.

En o talkkunaa syöny, enkä tuu ikin syömäänkään.

Toi laktoosittomasta maidosta viili, voi olla aika hankalaa tehä.

Käyttäjä arka kirjoittanut 19.06.2012 klo 18:37

Hei!
Minä olen aattona muutaman tunnin töissä. Sitten jossain vaiheessa illalla minua ja tytärtä tullaan hakemaan autoajelulle juhannuksenviettoa seuraamaan. Anoppi, hänen siskonsa ja tämän mies hakevat. Kiertelemme lähiseuduilla ja käymme ehkä jossain kahvilla. Kokkoakin ajattelimme mennä yhteen paikkaan katsomaan. Mieheni ei lähde mukaan,ei autoon kyllä mahtuisikaan, viihtyy oluen ja kaverinsa kanssa. Juhannuksen jälkeen on viikko töitä ja sitten kesäloma.Loma vähän jännittää kun pelkään että tuo masis potuttaa lomalla vielä enemmän. Hyvää kesää Sinulle ja mukavaa juhannusta!

Käyttäjä kirjoittanut 20.06.2012 klo 11:19

Haluaisin viettää sellaisen perinteisen juhannuksen vaikkapa jossain järven rannalla mökissä, hyvien ystävien ja hauskanpidon merkeissä, mutta eipä ole sellaisesta tietoakaan. Olen menossa iäkkään äitini luo, jonka kanssa sitten kahdestaan vietetään viikonloppu. Varmaan grillataan makkaraa ja saunotaan, mutta varsinainen "juhannusohjelma" on aika olematonta. Haluaisin viettää juhannukseni jotenkin ihan toisin, mutta täytyy sanoa, että oikeastaan velvollisuudesta menen äidin luo - en halua, että äiti joutuu nyhjäämään yksin juhannuksena. Minulla on veli, jolla on kuitenkin tapana viettää juhannuksensa jossain muualla.

Harmittaa, kun en ole juuri koskaan päässyt viettämään sellaista oikeaa juhannusta. Meidän perheen juhannukset on aina olleet jotenkin tosi laimeita - ei niissä ole juurikaan juhlan tuntua.

Käyttäjä arka kirjoittanut 20.06.2012 klo 17:23

Hei Vermillion!

Älä liikaa sure laimeaa juhannustasi, sellaisia on omanikin olleet melkein aina. Usein vain oltu kotona ja katsottu telkkua. Viime juhannuksena olimme anopin kanssa seurakunnan juhannusjuhlassa jossa oli liian vähän ohjelmaa (makkaranpaistoa olisin kaivannut sinne). Kahvit juotiin ja yhteislaulua oli, mutta aika kävi pitkäksi odotellessa kokon sytyttämistä. Sitten bussikyydillä kotiin.
Hyvää juhannusta sinulle ja äidillesi!

Käyttäjä Itarkemp kirjoittanut 20.06.2012 klo 21:30

Juhannus, ollako yksin vai ihmisten seurassa, siinä vasta pulma. Helpompaa on varmaan saada Tanskan prinssi tekemään taikoja tai syömään talkkunaa, kuin osata vastata tuohon oikein.

Jos kysyn itseltäni, yksin. Jos kysyn keneltä tahansa muulta, ihmisten seurassa. Olisimpa siis Tanskan prinssi! 😀

Käyttäjä kirjoittanut 21.06.2012 klo 03:23

Minusta tuollainen makkaran grillaus äidin kanssa kuullostaa ihan oikealta juhannukselta.
Minä en niin välittäisi kyläjuhlista mutta myyn siellä savukalaa ja siksi osallistun ja onhan kaikki kilpailut kivoja.

Tuota viiliä ei voi sitten tehdä laktoosittomasta maidosta. Se ei hyydy laisinkaan vaan on yön jälkeen vaan maitoa. Piti ihan näin kolmelta aamulla nousta asia varmistaan. Syön sitten pelkkää talkkunapuuroa.
Viilin teko muuten on tosi helppoa vaikka tämän ohjeen avulla ja omatekemä viili on paljon parempaa kuin kaupan viili.

"Sekoita kaupasta ostamasi viili hyvin. Ota jälkiruokakulhoihin ruokalusikallinen viiliä ”siemeneksi”. Lisää kulhoihin kevyt- tai kulutusmaitoa ja sekoita. Peittele kulhot esim. lautasilla ja anna seistä huoneenlämmössä vuorokauden. Tässä ajassa rakenne muuttuu sopivaksi. Siirrä jääkaappiin odottamaan syöjää.

Viilin pinnalle muodostuu paksumpi ja tasaisempi rasvakerros, jos käytät homogenoimatonta maitoa (esim. luomu- tai yömaitoa). Uusi viili onnistuu helpommin tuoreesta viistä, jonka rasvaprosentti on yli 3 prosenttia.

Käyttäjä Saniga kirjoittanut 21.06.2012 klo 09:10

Aamun hajatelmia otsikolla…..
Juhannus lempeä ja taikoja kaupunkilaisittain.
Juhannus taiat ovat katoava kansan perinne. itsekkään en muista kuin pari ja olenkin miettinyt niiden toteuttamiskelpoisuutta näin kaupunkilaisittain. Kukkien kerääminen tyynyn alle. Se että löytäisi käyttökelpoisa kukkia ilman koirankusemaa olisi varmaan valtavan työn alla täällä betoni viidakossa ja kun kaikki olisivat koossa ja tyynyn alla niin mykäksi pitäisi heittäytyä että taika toimisi. Tylsää. No toinen ….juhannus yönä istuisi rannassa kiven päällä alasti vain heinä vyötäisillä odottaen sulhoa. No ensinnäkin jos paukkaisin tuohon meidän lähirantaan niin tarjokkaita varmaan löytyisi mutta ikävä kyllä kaikki kännisiä alaikäisiä. Kun sitten vihdoinkin paikalle saapuisi sopivan ikäisiä kandeja niin tuskin se olisi atleettinen paikallinen jalkapallo joukkue jonka jäsenet ajattelisivat että ” vau mikä misu ton mä haluun”. Todennäköisesti sieltä tulisi poliisi ja paikallinen pelastuslaitos jossa tarjottaisi minulle vain huopaa ympärille jotta peittäisin itseni ja matkaa paikalliseen sairaalaan koska olisinhan alasti ja mykkä koska kukat olisivat jo tyynyn alla.
. Sieläkin vastassa olisi hyvällä säkällä jo parhaat päivän elänyt naispuolinen sairaanhoitaja joka on jo ihan kypsä työhönsä ja epätoivoisesti odottelee eläkepäiviä ja vitutusta lisäisi kaikenmaailman hullut joita ovesta sisään työnnettäs kun muutenkin vituttaisi olla juhannuksena töissä. EI KIITOS Lopputulos. Normi juhannus rannassa makkaraa syöden vaatteet päällä tyynyn alus puhtaana ja kokkoa ihastellen.😋

HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE😉

Käyttäjä kirjoittanut 21.06.2012 klo 10:00

Kiitos, arka! Juu, eiköhän se juhannus suju ihan kohtuudella kuitenkin. Vaikka kokko ja muu juhannushumu varmaan jää näkemättä, niin ainakin voin nauttia hyvästä kirjasta, ruoasta ja saunomisesta, katsoa elokuvia, ja luultavasti korttiakin tulee äidin kanssa pelattua... Oikein mukavaa juhannusta sinullekin!

Käyttäjä erakoksiko kirjoittanut 21.06.2012 klo 13:09

Kokeilenpa tuuriani minäkin laittaa tänne viestiä... mokkula pahus takkuilee jatkuvaan.
Juhannus on kohta tässä, mutta vettä vaan sataa - no, onhan tuo onnellista kun ei sisälle asti sada... Minussa elää toivo, josko jompikumpi lapsista piipahtaisi, vaikka todennäköisintä etten näe kumpaakaan. Mutta eipä anneta sen haitata, iso pino dvd-filmejä odottaa, pari hyvää kirjaa, jos sade ei hellitä koko aikana. Yhteydet pelaa joko puhelinten kautta tai sitten netin.
Ja olettehan tekin täällä=) ajankuluksi voisi paneutua johonkin ongelmavyyhteen esim.
Suurin osa elämän juhannuksista on sujunut aivan kotitunnelmissa.
Jos oikein onnekas tuuri käy, ei sitä tiedä vaikka jonnekin lavatanssipaikalle mieli viriää ja vie. Myös minulta kaikille tukinetin ihmisille sydänlämpimät juhannusterveiset!
V a l o i s a a j u h a n n u s t a 🌻🙂🌻 🙂👍

Käyttäjä kirjoittanut 21.06.2012 klo 14:27

Vettä sitä täälläki sattaa ja kylymä on niin, että piti panna villapusero pääle ja lapaset kätheen ja pipo päähä, että tarkeni laskee männy pittuuven tarjouslaskentaan.

Jos todellakin on joku suurempi ongelma juhannuksen aikoihin eikä pääse hoitoon, niin asian voi tässä esittää ja erakoksiko sen ehtii ratkasemaan. Ja miekin voi avustaa, jos sää ei lämpene, kun ei tarkene kovin pitkälle meloa.

ja te, kun tykkäätte niistä mielikuvitusmatkoista, niin hypätkää nyt tähän juhannusjunaan ja tuutte meille.
http://teema.yle.fi/teemat/juhannusjuna
Mie lopuksi tarjoan nisukahvit ja savukalaa ja ehkä kuivalihavelliä.

Hyvää junamatkaa vaan ja Hyvää juhannusta.

Käyttäjä saloka kirjoittanut 21.06.2012 klo 18:20

Rauhallista ja oikeen turvallista Juhannusta kaikille!