Jäin (jälleen kerran) ilman opiskelupaikkaa

Jäin (jälleen kerran) ilman opiskelupaikkaa

Käyttäjä Life-is-a-cruise-called-Regret aloittanut aikaan 29.06.2018 klo 00:57 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä Life-is-a-cruise-called-Regret kirjoittanut 29.06.2018 klo 00:57

Kuten otsikko sanoo, jäin taas kerran ilman korkeakoulupaikkaa. Tiesin kyllä pääsykokeen menneen auttamattomasti vituiksi mutta tämä sattuu silti ja on paska olo. Haluaisin jo vain opiskelemaan, en jaksa olla tällainen epäonnistunut elämäntapaluuseri.

Kannattaako hakea rotanmyrkkyä heti vai vasta huomenna?

Käyttäjä star-crossed kirjoittanut 29.06.2018 klo 19:14

Olisiko sinulla mahdollisuutta hyödyntää välivuosi opiskelemalla avoimessa yliopistossa tai amk:ssa? Opinnot voidaan hyväksilukea sitten kun olet tutkinto-opiskelija ja kenties voit päästä sitä kautta myös suoraan sisään kouluun (avoimen väylä / polkuopinnot). Ja vaikka oman alan opintoja ei avoimessa olisikaan saatavilla, niin minkä tahansa opiskelu kuitenkin parantaa opiskelutaitoja, mikä voi helpottaa suuresti pääsykokeisiin valmistautumista.

Toinen mieleen tuleva vaihtoehto on valmennuskurssit ja kansanopistojen tarjonta.

Jolloin aloilla on mahdollista päästä tavoiteeseen ikään kuin kiertotietä. Tiedän erään, joka halusi ensihoitajaksi, mutta ei päässyt sisään kouluun. Sitten hän keksi, että sairaanhoitaja pääsee ensihoitajaksi lisäkoulutuksen kautta, ja sairaanhoitajaopiskelijaksi on huomattavasti helpompi päästä.

Tsemppiä! 🙂👍 Nyt varmasti turhauttaa, mutta kyllä opiskelupaikka vielä irtoaa!

Käyttäjä Life-is-a-cruise-called-Regret kirjoittanut 05.07.2018 klo 23:12

Avoimeen? Millä ihmeellä tulisin sen maksamaan, kun avoimessa opiskeluun ei myönnetä mitään tukiaisia? Voisin toki myydä molemmat munuaiseni ja katsoa mihin se johtaa.

Käyttäjä Boriskisu kirjoittanut 08.07.2019 klo 22:05

En ikinä pääässyt ammattikorkeaan tai yliopistoon. Välivuosia pidin maksullisissa koulussa kaksi a kun tajusin, ettei vain minun aivot korkakouluihin pysty, hyväksyin kohtaloni ja hyppäsin työelämään. Sielä nyt ainakin saa tienattua jos ei muuta ja vapaa-ajalla voi lukea vaikka ensivuoden pääsykokeisiin, jos koulu edes enään silloin kiinnostaa.

Olen pohjaltani ylioppilas, ja siltikin opiskelin ammattitutkinnon ja toinen on nyt menossa.

Ei korkeakoulu tee ihmistä paremaksi, korkeintaan parempi palkkaiseksi.

Tsemppiä päätökseesi. Avoimiin opistoihin ja muihin varmasti saa lainaa, mutta silloin täytyy olla jo 100% varma omasta alasta. Omalle ihannealalle voi kanssa päästä työn kautta, ei kannata unohtaa sitä.