Isäni on dementoitunut, alkoholisti ja vainoharhainen, mistä apu?

Isäni on dementoitunut, alkoholisti ja vainoharhainen, mistä apu?

Käyttäjä hermotmenee aloittanut aikaan 27.12.2012 klo 13:12 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä hermotmenee kirjoittanut 27.12.2012 klo 13:12

Hän makasi liikuntakyvyttömänä kotonaan 2vrk viime kesänä, kunnes löydettiin. Lääkäri totesi alkoholiperäisen dementian. Parin viikon kuluttua hänet kotiutettiin, 3 krtaa viikossa kodinhoitaja kävi katsomassa. Nyt syksyllä hän irtisanoi kodinhoitajat, oli kertonut, ettei tarvitse käydä enää, hän pärjää kyllä. Marraskuussa hän joutui tappeluun uhkailujensa ja väkivaltaisen käytöksensä vuoksi ja hänet hakattiin pahasti kotonaan. Tästä hänelle jäi pelkotiloja ja nyt kovia harhoja, näkee ihmisiä ovellaan jnejne.
Siellä hän asuu yksin omakotitalossaan, eikä ketään viranomaista tunnu kiinnostavan. Lääkäriin hän ei vapaaehtoisesti suostu, mitään lääkitystä ei ole jne. Onneksi hänet saatiin edunvalvontaan, niin suurempaa omaisuuttaan ei pysty myymään, mutta kaikki irtain on jo kohta lähtenyt. Sillekään ei voida mtn. maistraatin mukaan tarvitaan lääkärintodistus jne…

Käyttäjä IisaMari kirjoittanut 28.12.2012 klo 15:10

Sinun ei tarvitse ottaa vastuuta isäsi elämästä. Hän on aikuinen ihminen, ja sinulla on omakin elämä elettävänä. Ole rohkeasti oma itsesi, älä kanna isäsi murheita.