Etsin ADHD-asiantuntijaa

Etsin ADHD-asiantuntijaa

Käyttäjä RikkinäinenTyttö aloittanut aikaan 11.09.2013 klo 12:47 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä RikkinäinenTyttö kirjoittanut 11.09.2013 klo 12:47

Hei kaikille! 🙂

Täällä uusi jäsen kirjoittelee ensimmäistä kertaa 🙂

Hakusessa olisi hyvä ADHD-asiantuntija joka olisi avoin myös erilaisille lääkehoidoille. Paikkakunnallakaan ei ole niin väliä kunhan olisi vain täällä Etelä-Suomen alueella.

Apua en ole siis hakemassa itselleni vaan kumppanilleni joka yrityksistä huolimatta ei ole saanut apua oireisiinsa. Hänellä on todettu ADHD mutta mitään kunnollista apua hän ei ole onnistunut saamaan ja pelkään että tätä menoa myös minun henkiset voimani loppuvat jossain vaiheessa ☹️

Käyttäjä katinka3 kirjoittanut 12.09.2013 klo 15:45

Hei, en ole asiantuntia enkä tunne tuon vaivan oirekuuvaakaan kunnolla. Laitan silti oman ehdotukseni eli oletko tietoinen funktionaalisesta lääketieteestä. Sillä saralla lääkärit perehtyvät potilaaseen hyvin kokonaisvaltaisesti elämäntavat mukaan lukien ym moni asia. He eivät tuijota vain pahimpia oireita eivätkä ole kangistuneet kapeaan "näin tämä pitää hoitaa"-malliin vaan tosiaan ottavat ihmisen kokonaisuutena. No en osaa oikein kuvailla mutta jos jaksat niin googlaile tuota asiaa ja punnitse olisiko se sopiva. Heidän kauttaan saa myös joistain sairauksista tarkempia laboratoriotutkimuksia kuin normaalista terveyshuollosta.
Miinusta on se että he toimivat vain yksityisellä puolella.
Kerroin tästä siksi että on paljon ihmisiä jotka eivät saa apua kunnallisella puolella esim jos oireina on väsymys, ja siihen liitännäisiä fyysisiä ja psyykkisiä vaivoja. Heille vain tyrkytetään masennuslääkitystä. Kuitenkin taustalla saattaa olla oikea fyysinen ongelma, mm kilpirauhasen vajaatoiminta tai lisämunuaisten uupumus. (puhun nyt omakohtaisista kokemuksista) Nuo vaivat lähtevät umpieritysrauhasista (voit myös googlata niistä lisää).
Olen lueskellut näistä paljon ja jutellut vertaisryhmän kanssa ja olen melko vakuuttunut että nimenomaan nuo umpieritysrauhaset ja niiden tuottamat erillaiset hormoonit voivat olla monen fyysisen ja psyykkisen vaivan ja sairauden taustalla.
Olisi kiva kuulla löytyykö tuota kautta apua jos jaksat perehtyä asiaan.
Voimia teille 🙂🌻

Käyttäjä RikkinäinenTyttö kirjoittanut 16.09.2013 klo 21:44

Kiitos Katinkalle vastaamisesta ja tietopläjäyksestä muutenkin 🌻🙂🌻 Katsellaan ja kuunnellaan miten käy 🙂👍