Epävakaa persoonallisuushäiriö

Epävakaa persoonallisuushäiriö

Käyttäjä xen aloittanut aikaan 27.03.2017 klo 19:36 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä xen kirjoittanut 27.03.2017 klo 19:36

Kyllä, minulla on se. Viime viikot on taas ollut aikamoista ahdistusta. On tuntunut kyllä niin otsaan leimatulta, vaikka sinänsä häiriö ei näy päällepäin minusta. Mutta kun käännän kaiken itseeni päin ja tuntuu niin haavoittuneelta. Tällä hetkellä olen mielenterveys- ja päihdekuntoutuksessa kuntoutuskodissa. Toisaalta tulevaisuutta odotan innolla mutta toisaalta pelkään etten esim töihin tule koskaan pystymään.
Sitoutuminen ja vastuu pelottaa.

Datanomi kun olen, olen tässä jonkin verran pohdiskellut pitäisikö perustaa nettisivusto jossa epävakaat voisi saada toisiltaan vertaistukea ja samalla sivuston tarkoituksena voisi olla jakaa tietoa läheisille ja asiasta kiinnostuneille. Käsittääkseni epävakaita on suhteellisen paljon. Myös jokainen voisi anonyymisti lähettää oman tarinansa julkaistavaksi. Jonkilainen yhdistys on myös käynyt mielessä mutta en tiedä onko se ihan tämän päivän projekti vielä kuitenkaan.

Joka tapauksessa haluaisin kysyä olisiko tälläiselle sivustolle tilausta?

Käyttäjä Pompula kirjoittanut 27.03.2017 klo 23:21

Kyllä, kai. Ei ole tullut aiemmin mietittyä, mutta aika vähän meillä tuntuu olevan tukea. Ainakin itsestä tuntuu siltä.

Käyttäjä Lukossa kirjoittanut 28.03.2017 klo 10:41

Hei Xen! Yhdistyksen perustaminen saattaisi olla hurjan suuri juttu, josta saattaisi seurata suuri pettymys tai vaikkapa omien voimien menetys. Ehkä sekin on joskus ajankohtaista, mutta siihen tarvittaisiin nähdäkseni useita innostuneita ja riittävän hyväkuntoisia ihmisiä, jotta sillä olisi realistiset mahdollisuudet onnistua. Minusta ajatuksesi nettisivusta on kuitenkin jatkokehittelyn arvoinen. Liikkeellehän voi lähteä ihan pienestäkin ja sivustoa voi kasvattaa siitä sitten suureksi kysynnän ja tarjonnan mukaan. Yksi hyvä esimerkki on mielestäni Päivi Tasalan tekemä sivusto ADHD-tyypeille. Käsittääkseni Tasala on tehnyt sivut ihan yksin, joskin hän on saanut paljon materiaalia kohtalotovereiltaan. Heillä on myös Facebookissa adhd-tyyppien suljettu ryhmä tai vissiin parikin ryhmään. Tsemppiä sinulle, mihin sitten päädytkään.

Päivi Tasalan ADHD-sivut: https://paivitasala.wordpress.com/

Käyttäjä Rauhaa kirjoittanut 01.04.2017 klo 11:55

Hei!

Täällä yksi kolmekymppinen epävakaa, joka sai diagnoosin alkuvuodesta eli dg on aika uusi asia. Oireita toki on ollut teini-iästä lähtien eikä dg oikeastaan yllättänyt yhtään, melkeinpä helpotti, kun sai nimen asioille.

Tosi mielelläni kirjoittelisin vertaistuki-foorumille eli olisi hienoa, jos sellainen olisi olemassa!

Käyttäjä xen kirjoittanut 01.04.2017 klo 23:21

No nyt on sitten sivusto avattu.
Jokainen haluava saa jakaa oman tarinansa sairaudesta ja lisäksi on keskustelufoorumi vertaistuelle. 🙂
Pyydän jokaista asiasta kiinnostunutta laittamaan infoa myös eteenpäin. Ja läheisetkin olisi hyvä saada löytämään sivusto.

Osoite on http://www.epavakaa.fi.

Käyttäjä Axuli83 kirjoittanut 16.04.2017 klo 00:40

ooh...epävakaille oma sivusto!!! Laskekaa mut mukaan🙂🙂!!!
Hieno homma!!
(menee heti sivuille)....

Käyttäjä Rauhaa kirjoittanut 06.06.2017 klo 10:19

Moikka!

Mitä kuuluu? Onko kenelläkään kokemusta skeema-ryhmästä? Pääsen sellaiseen syksyllä ja toiveet on korkealla 🙂 Voisipa tästä parantua tai edes oppia elämään itsensä kanssa!

Hyvää kesää kaikille!🌻🙂🌻

Käyttäjä Rauhaa kirjoittanut 14.07.2017 klo 13:18

Ilmeisesti ei löydy kokemuksia skeematerapiasta?

Axuli83, mitä sinulle kuuluu? 🙂