Depersonalisaatiotako?

Depersonalisaatiotako?

Käyttäjä helminauha89 aloittanut aikaan 27.12.2012 klo 15:10 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä helminauha89 kirjoittanut 27.12.2012 klo 15:10

Löysin netistä sanan depersonalisaatio kun etsin selitystä oireilleni.. millasia kokemuksia muilla on?

Jonkin aikaa siis vaivannut ”epätodellinen” olo (vaikea selittää). Tuntuu että vaikka on fyysisesti läsnä jossain paikassa, niin samaan aikaan henkisesti on jossain muualla, jossain tyhjyydessä. Ikäänkuin katsoisi elämäänsä joltain hidastuneelta filmiltä, joidenkin sumuisten lasien läpi. Tai kun eläisi koko ajan unessa, niin että vaikka nousee aamulla ylös sängystä, niin tuntuu ettei silti ole hereillä koko päivänä. Aiemminkin joskus tätä ollut kun on yöunet jäänyt vähällä mutta nyt tää olotila on jatkuvaa..
mutta ehkä liittyy masennukseen, ahdistukseen tai jatkuvaan unenpuutteeseen. tai sitten jotain fyysistä?

Käyttäjä IisaMari kirjoittanut 27.12.2012 klo 19:05

Sanon vain sen, että ei kannata alkaa itselleen asettaa mitään diagnoosia: ethän sinä voi nähdä tilannettasi ulkopuolisen silmin, psykologin silmin. Ehkä kannattaa vain myöntää tarvitsevansa apua, ja alkaa puhua asiasta jollekin läheiselle tai ammattiauttajalle. Itse olen kokenut puhumisen hyvin tärkeänä väylänä tunteitteni purkamiseen.

Käyttäjä black_swan2 kirjoittanut 27.12.2012 klo 21:52

Hei! Kuten arvelitkin, niin pitkään jatkunut unettomuus aiheuttanee jo yksistään tuollaista oirehdintaa. Depersonalisaatio ja muut dissosiaatiohäiriöt ovat usein seurausta jostakin traumasta tms. Toki oireet voivat viitata muuhunkin. Kannattaa kyllä kertoa oireistaan jollekin ammattilaiselle, kuten edellinenkin vastaaja kehotti, tsemppiä! (Tärkeintähän ei sinällään ole diagnoosi, vaan saada apua oireisiinsa.)