askel työttömyydestä eteenpäin

askel työttömyydestä eteenpäin

Käyttäjä rrr aloittanut aikaan 17.10.2008 klo 18:23 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä rrr kirjoittanut 17.10.2008 klo 18:23

hei,

otin vastaaan työharjoittelun.

Kukaan ei tiedä, paitsi se, joka on kokenut, että jos on ollut kauan työtön, miten uskomattomia voi siirtymävaiheet olla: työharjoittelusta työtömyyteen tai työttömyydest työharjoitteluun taloudellisessa mielessä.

Ajattelin, tossa yksi päivä kun olin säästänyt etukäteen työhaastattelu-matkaa varten ja jouduin odottamaan säästämiäni rahoja, kún sain ne takaisin jälkikäteen työvoimatoimistolta, että kyllä sitä ihminen joutuu venymään.

Ajattele, miten pitkä prosessi. Ensin säästät työttömänä, että jos saat jotain sopivampaa kuin työttömyys, niin voit tarttua (esim. matkakulut haastatteluun). Sitten on se matka, jossa kutakuinkin täytyy tsempata ja olla tavallaan parhaimmillaan, että valittaisi (sillä ravinnolla, mitä olet voinut hankkia, siis ruoka). Sitten odotat jälkikäteen niitä rahoja, siinä taloudellisessa tilanteessa.sellanen 1,5 kuukautta oli dramaturginen kaari, tarinan pituus.

Ajattelin vain kun tulin koiraa viemästä ja eteisen sekä vessan valo oli palanut, oli ihan pimeätä pari viikkoa, kun ei varaa mihinkään ostamiseen ja ei tietoa milloin raha tilillä: Kaikkeen sitä ihminen ryhtyykin.

Tulihan se raha sitten.