..ain elämää

..ain elämää

Käyttäjä keskustelua aloittanut aikaan 11.12.2021 klo 20:11 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä keskustelua kirjoittanut 11.12.2021 klo 20:11

Miten sun olohuoneessa tämän ohjelman Vain elämää aikana, soiko laulut koskettaen sinua vai vaihdatko kanavaa kun huomaat sen alkaneen?
Miten koet tämänvuotiset vedot? Tämän iltaiset?

Teitä täältä tutuiksi tulleita ja teitäkin joiden ajatuksia ei ole vielä ollut mahdollista lukea, olisi hyvä saada tavata ja kuulla teitä livenä. Tämä formaatti vaan ei mahdollista sitä, vaikka naamiot (maskit) päällä jouduttaisikin tapaamaan. Anonyymibileeet… Mitä sinä toisit mukanas, jotain koettua ja pimeää? Aika paljon kysyis kanttia, rohkeutta, tulla kokoon, me tahoillamme niin useat yksinäisyyttä kokevat. Lähtisitkö?

  • Muokattu kirjoittajan toimesta 8 kuukautta sitten. Syy: jatkoin
Käyttäjä soroppi kirjoittanut 13.12.2021 klo 22:52

Musta jotenkin tuntuu että voin tässä formaatissa olla enemmän oma itseni kuin jos tavattaisiin livenä. Ihan kuin se naamio joka on mulla päällä aina ensitapaamisella, alkaisi löystymään vasta muutaman kerran jälkeen (tai joidenkin ihmisten kohdalla ei kai koskaan) niin että sitä on mahdollista halutessaan raottaa. Niin ettei tarvitse enää huolehtia siitä miten muut minut näkevät (vaikka se ettei sitä tapahtuisi minulle täällä tukinetissä onkin varmaan illuusio), niin että ajatuksen ja sanan väliltä katoaa se harkinta joka saa minut varmaan vaikuttamaan livenä vähän tuppisuiselta.

Olisi kyllä mielenkiintoista kokeilla monen täällä olevan tapaamista livenä, ihan siinäkin mielessä että pääsisi testaamaan riittääkö virtuaalinen tutustuminen (monet täällä niin tutun tuntuisia) hävittämään tarpeen tuolle naamiolle.

  • Muokattu kirjoittajan toimesta 8 kuukautta sitten. Syy: lisäys
Käyttäjä keskustelua kirjoittanut 14.12.2021 klo 14:33

Mitä pidempään täällä ehtii olemaan ja osallistumaan, te tulette tutummiksi. Voimat rajalliset, kaikkia ketjuja ei aina jaksa lukea saati mitään kirjoittaa. Näin loppu vuodesta on virrat herkemmin kateissa, tai hektisten vaiheiden selkiinnyttyä ei muuhun virtaa ole riittänyt kuin harvakseltaan täällä käydä. Sanoit tämän etänä ajatusten vaihtamisen suojaavan kuin naamion takaa katselisi mitä kenenkin elämään kuuluu. Omaan elämään tällä saa myös tiettyä etäisyyttä. Sitä samaa kuin jos oisi lenkillä joku sattunut puhumisen aloittamaan ja itsen siihen saanut vastaamaan. Tuntemattomuus on toisaalta kuin suojaa, ja toisaalta avaavaa, jakaminen kaikessa tässä kaiketi se koukku, miksi tänne tulee aina uudestaan.

Onkohan täällä joskus koetettu virittää ääntä noihin chatteihin?

Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (SOS-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 14.12.2021 klo 15:03

keskustelua kirjoitti:
 

Onkohan täällä joskus koetettu virittää ääntä noihin chatteihin?

Äänellisiä chattejä on takavuosina kokeiltu, mutta ne ovat teknisesti vähän haastavia, koska kaikilla pitäisi olla hyvin toimivat äänilaitteet ja mitä enemmän chatissä on väkeä sen haastavammaksi se tulee, koska puhutaan ja kirjoitetaan yhtä aikaa. 😊 Eikä kaikilla tekniikkakaan aina toimi halutusti.

Äänellisiäkin chattejä varmaan jossakin vaiheessa tulee, mutta niiden pitää olla sellaisia, että osallistujat tietävät etukäteen, että chateissä käytetään myös ääntä. Ihan kaikki eivät välttämättä halua osallistua sellaisiin chatteihin, joissa oma ääni kuuluu. Lisäksi osallistujamäärä rajattaneen melko pieneksi, jotta tilanteesta ei tule liian kaoottinen. Niitä odotellessa jatketaan näillä perinteisillä. 👍

Tukinetin kahdenkeskisissä ajanvarauschateissä ääntä voi jo nyt käyttää, jos kumpikin osapuoli sitä haluaa.

 

Käyttäjä keskustelua kirjoittanut 19.12.2021 klo 07:39

Ahaa, vois treenata kun jos ei tiedä miltä kuulostaa.. ja tahtooko kuuluvan, äänen..

Käyttäjä minäitse89 kirjoittanut 21.12.2021 klo 15:05

En ole Vain elämää ohjelmaa katsonut, mutta muuten kuuntelen paljon musiikkia. Yle klassinen on hyvä. Sitten Leevi and the Leavingsilla hienoja biisejä.