Teemailta: Ääniteatteria

Ryhmächat alkaa 15.04.2020 klo 18:00 ja loppuu 15.04.2020 klo 19:30

Teemailta:  Ääniteatteria – Vierailijana Teemu Päivinen, esitystaiteilija ja teatteripedagogi.

Ääniteatteria- teemakerralla Moniäänisten liveryhmään osallistuu vierailevana asiantuntijana esitystaiteilija ja teatteripedagogi Teemu Päivinen. Teemu on vetänyt kahden vuoden ajan Moniäänisten jäsenistä koostuvaa ryhmää osana Koneen säätiön rahoittamaa Ruumis ja toinen -hanketta. Ryhmä on kokoontunut viikoittain helmikuusta 2018 alkaen tutkimaan äänten kuulemista taiteen keinoilla. Tähän asti ryhmä on toteuttanut seuraavat taiteelliset teokset:

  • Esitystaideteos  äänten kuulemisesta Moniääniset tukipäivillä toukokuussa 2018.
  • Puhelinkoppi – yhteys kummaan -teos, jota on esitetty Tampereen Teatterikesän off ohjelmistoon kuuluneella Mielentilat -festivaalilla 2018, sekä Teatterikorkeakoulussa järjestetyssä seminaarissa keväällä 2019.
  • Tällä hetkellä ryhmällä on työn alla äänten kuulemista käsittelevä videoteos, joka on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2020 loppuun mennessä.

Teemu Päivinen näkee äänien kuulemisen mielenkiintoisena ilmiönä, jolla on paljon annettavaa taiteelle. 15.4. teemaillassa on mahdollista kysyä tarkemmin siitä, millaisia näkökulmia hänellä on asiaan.