Yksilöllistä tukea ilmastoahdistukseen

By Ylläpitäjä 2 • 10.08.2023

Huolettaako ilmastokriisi, surettaako luontokato, mietityttääkö tulevaisuus? Kun ympäristökriisi herättää tunteita, me tarjoamme tukea.

Maanantaina 14.8. klo 9.00 Tukinetissä aukeaa Ympäristö ja tulevaisuus mielessä (2023–2025) -hankkeen tarjoama palvelu, jossa saat keskustelutukea aiheeseen liittyen.

Anonyymi tukisuhde

Tukisuhteessa voit keskustella yksityisesti, luottamuksellisesti ja nimettömästi hankkeen työntekijän kanssa. Keskustelutuki on tarkoitettu muutamien kuukausien, korkeintaan noin puolen vuoden mittaiseksi. Aiheina voivat olla esimerkiksi ilmastoahdistus, ympäristösuru tai huoli tulevaisuudesta.

Tukisuhteen käyttö edellyttää anonyymiä rekisteröitymistä ja kirjautumista sisään Tukinettiin. Viesteihin pyritään vastaamaan viiden arkipäivän kuluessa. Saamasi vastaukset näet Oma Tukinetissä (vastauksista ei tule ilmoitusta sähköpostiin). Voit sopia halutessasi myös chat-aikoja. Tukisuhteen löydät täältä.

Ympäristö ja tulevaisuus mielessä

Ympäristöahdistus, joka käsittää myös ilmastoahdistuksen, tarkoittaa tuntemuksia ja tunteita, jotka kumpuavat ympäristöongelmista ja niiden uhasta. Kasvava tutkimus ja ajankohtaiset raportit kertovat, että ympäristökriisi aiheuttaa haitallisia mielenterveys- ja hyvinvointivaikutuksia. Tunteiden ja ajatusten tunnistaminen, hyväksyminen ja tunnetaitojen harjoitteleminen auttavat ympäristömuutosten ja ilmastokriisin keskellä.

Tarjoamme ympäristö- ja tulevaisuushuolta kokeville yksilöllistä tukea ja ohjausta, omatoimisia harjoituksia sekä vertaisryhmätoimintaa. Lisäksi tuotamme työpajoja ja koulutuksia nuorten ympäristöahdistuksesta vanhemmille, vapaaehtoisille ja ammattilaisille.

Ympäristö ja tulevaisuus mielessä (2023–2025) -hanketta toteuttavat MIELI Suomen Mielenterveys ry, Tunne ry ja Nyyti ry ja sitä rahoittaa STEA.