Tukinetin sivustouudistus 2019 – ohjeita käyttäjälle

By Ylläpitäjä 2 • 06.03.2019

Jos olet käyttänyt Tukinettiä ennen sen keväällä 2019 tapahtuvaa uudistusta, niin saatat miettiä mistä ja miten löydät aikaisemmin käyttämäsi palvelut ja asiat. Tässä tiedoksesi olennaisimmat muutokset ja lyhyt käyttöohje:

Kaikki Tukinetin palvelut löytyvät jatkossa Teemat & Palvelut –sivulta. Voit myös hakea teemoja hakusanoilla tai rajata hakua esimerkiksi aihealueen, palvelutyypin, ikäryhmän tai palvelua tuottavien toimijoiden mukaan.

Oma kanava on jatkossa Oma Tukinet

Oma Tukinet on se sivu, johon tulet aina ensimmäisenä, kun kirjaudut sisään palveluun. Oma Tukinet –sivun keskiosasta näet kaikki sinulle tulleet ilmoitukset. Sivun vasemmassa laidassa olevassa valikossa on kohdat:

– Ilmoitukset

Tästä kohdasta näet sinulle tulleet ilmoitukset.

– Tukisuhteet

Tästä kohdasta löydät omiin tukisuhteisiisi liittyvät viestit.

– Ryhmäkeskustelut

Tästä kohdasta löydät kaikki ryhmiin kirjoittamasi viestit.

– Viestit

Tästä kohdasta näet sinulle esim. ylläpidolta, moderaattoreilta, tai ryhmien ohjaajilta tulleet viestit.

– Teemat

Tästä kohdasta näet ne suljetut ryhmät joissa olet mukana, teemat joihin olet avannut otsikon ja ne teemat, jossa olet tukisuhteessa.

– Kalenteri

Tästä kohdasta löytyy Oma kalenteri, josta näet varaamasi yksilöchat ajat.

– Tili

Tässä kohdassa voit päivittää profiiliasi, tai poistaa tilisi ja kaiken sillä Tukinettiin tuottamasi sisällön.

Oma tuki on jatkossa Tukisuhteet

Net-tuki on jatkossa Mieli tukisuhde. Löydät meneillään olevat tukisuhteesi Oma Tukinet –sivulta kohdasta Tukisuhteet. Kaikki Tukisuhteet löytyvät Teemat & Palvelut –sivulta. Valitse Palvelu –tippuvalikosta kohta Tukisuhteet ja paina Rajaa, niin näet kaikki tukisuhteita tarjoavat Teemat.

Net-tuen osana toimineessa Net-tuki Live -palvelussa olet voinut keskustella reaaliajassa oman tukihenkilösi kanssa. Jatkossakin voit sopia ja varata chat-tapaamisia oman tukihenkilösi kanssa.

Kahdenkeskiset päivystysluontoiset Sekasin ja Solmussa näkyvät ”lätkänä” Tukinetin sivuilla silloin, kun ne ovat auki. ”Lätkää” klikkaamalla pääset chatin päivystyjonoon.

Ryhmät on jatkossa Ryhmäkeskustelut

Löydät kaikki Tukinetissä olevat ryhmät Teemat & Palvelut –sivulta.  Valitse esimerkiksi Palvelu –tippuvalikosta kohta Ryhmäkeskustelut ja paina Rajaa. Näin näet kaikki teemat, joissa on tarjoilla julkista, kaikille avointa ryhmäkeskustelua. Tästä kohdasta näet myös suljetut ryhmät, joissa olet itse mukana ja joihin on haku käynnissä. Omat suljetut ryhmäsi näet myös Oma Tukinet –sivulta kohdasta teemat/Omat teemat.

Liveryhmät on jatkossa Ryhmächatit

Löydät kaikki Tukinetissä olevat Ryhmächatit Teemat & Palvelut –sivulta. Valitse esimerkiksi Palvelu –tippuvalikosta kohta Ryhmächatit ja paina Rajaa. Näin näet kaikki teemat, joissa on tarjoilla ryhmächattejä. Lisäksi kunkin teeman alta näet kaikki sen teeman käynnissä olevat ja tulevat ryhmächatit. Yhdeksän käynnissä olevaa tai seuraavaksi tulevaa ryhmächattiä näet Tukinetin etusivulta.

Tietopalvelut -osio on poistunut käytöstä

Palveluhakemistoa, Aineistokantaa ja Tarinat –osiota ei uudessa Tukinetissä enää ole. Auttamis- ja tukipalveluiden yhteystietoja, sekä kriisejä että mielenterveyttä koskevia materiaaleja voit jatkossa etsiä mm. www.mielenterveystalo.fi sivustolta.

Info –osiossa olleet tiedot löydät muualta Tukinetistä

– Tiedotteet

Ajankohtaista tietoa Tukinetin asioista löydät jatkossa etusivun alalaidasta kohdasta Viimeisimmät uutiset.

– Ohjeet

Ohjeet osio on poistunut. Jos tarvitset opastusta palvelun käytössä, voit olla yhteydessä Tukinetin ylläpitoon sähköpostilla yllapito@tukinet.net.

– Yhteystiedot

Tukinetin ylläpidon yhteystiedot löydät etusivun alalaidasta. Kaikkien Tukinetin toimijoiden yhteystiedot löydät Toimijat –sivulta.

– Palautelomake

Jatkossa Tukinettiin rekisteröityneet käyttäjät voivat jättää anonyymia palautetta suoraan haluamalleen Tukinetin toimijalle. Tämä tapahtuu Toimijat –sivulta. Klikkaa haluamasi toimijan tiedot auki ja paina sivun oikeassa ylälaidassa kuvaketta, jossa on puhekupla ja tähti. Voit antaa sekä sanallista että kuvallista (hymiöt) palautetta. Samaan tapaan voit antaa palautetta haluamastasi teemasta tai vaikka yksittäisestä keskusteluketjusta. Jos haluat antaa palautetta Tukinetin ylläpidolle tai koko sivustoon liittyen, niin sen voit tehdä ihan sivun alalaidassa olevasta Jätä palautetta –kohdasta.

Tällä tavalla annettuihin palautteisiin et voi saada vastausta. Jos haluat palautteeseesi vastauksen tai sinulla on jotakin sellaista asiaa/kysyttävää johon haluat vastauksen, niin lähetä sähköpostia Tukinetin ylläpitoon yllapito@tukinet.net.

– Tietoturva  

Tietoturvasta ja tietosuojasta löydät jatkossa tietoa sivun alalaidassa olevasta Tietosuojaehdot –kohdasta.

– Mobiili

Tukinetistä ei ole enää erillistä mobiiliversiota. Nykyinen sivusto toimii kaikilla yleisimmillä päätelaitteilla.