Tukea koulukiusatuille ja heidän läheisilleen – tukisuhdepalvelu käynnistyy 2.8.2021

By Ylläpitäjä 2 • 27.07.2021

Onko sinua tai läheistäsi kiusattu koulussa? Kiusaamisasioiden tuki- ja neuvontakeskus Valopilkku tarjoaa mahdollisuuden yksilölliseen tukisuhteeseen, jonka aikana voit käydä läpi kiusaamiskokemusta ja siihen liittyviä ajatuksia ja tunteita. Kiusatuksi joutuminen on usein traumaattinen kokemus, josta voi jäädä pysyvät jäljet. Huono itsetunto, sosiaalisten tilanteiden pelko ja syyllisyyden tai arvottomuuden tunteet ovat tyypillisiä reaktioita etenkin pitkään jatkuneessa kiusaamistilanteessa. Myös kiusatun läheiset kokevat usein tilanteessa voimattomuutta ja pitkittynyttä stressiä.

Tukisuhteen aikana voit keskustella Valopilkun työntekijöiden kanssa kiusaamiseen liittyvistä asioista täysin anonyymisti. Tukisuhteen keston määrittelet itse, kuitenkin enintään puoli vuotta. Löydät tukisuhde -palvelun täältä: https://tukinet.net/teemat/tukea-entisille-ja-nykyisille-koulukiusatuille/tukisuhteet/

 Tukisuhteiden lisäksi Valopilkku tarjoaa myös puhelintukea, vertaistukiryhmiä ja koulutuksia – löydät lisätietoa muista palveluistamme osoitteesta www.valopilkkuja.fi. Toimimme valtakunnallisesti ja etäyhteyksien avulla toimintaamme voi osallistua mistä päin maailmaa tahansa. Kiusaamisesta voi selviytyä ja toipua. Kun tarvitset tukea siihen, otathan yhteyttä Valopilkkuun!