Surunauha ry:n chatit itsemurhan tehneiden läheisille 30.12.2019 alkaen

By Ylläpitäjä 2 • 19.12.2019

Surunauha ry aloittaa Tukinetissä chat-ryhmät 30.12.2019. Noin kuukauden välein iltaisin järjestettävät kahden tunnin mittaiset chatit on tarkoitettu itsemurhan tehneiden läheisille. Läheinen voi olla esimerkiksi perheenjäsen, ystävä, sukulainen tai tyttö- tai poikaystävä. Voit osallistua riippumatta siitä, kenet olet menettänyt tai milloin menetys on tapahtunut. Ensimmäinen chat järjestetään 30.12.2019 klo 18–20. Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan!

Chat-ryhmiä ohjaavat Surunauhan työntekijät ja vapaaehtoiset vertaistukijat. Voit osallistua chattiin ilman ennakkoilmoittautumista. Muistathan kuitenkin ensin rekisteröityä Tukinettiin tästä: https://tukinet.net/rekisteroidy/. Osallistuminen edellyttää sisäänkirjautumisen Tukinet-tunnuksilla.

Surunauha ry on vuodesta 1997 toiminut uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton valtakunnallinen vertaistukijärjestö, jonka tavoitteena on tukea itsemurhan tehneiden läheisiä ja lisätä avoimuutta puhua itsemurhista. Vertaistukihenkilömme ovat ammattilaisen kouluttamia vapaaehtoisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Chattien, vertaistukiryhmien ja yksittäisten tilaisuuksien lisäksi ylläpidämme vertaistukipuhelinta ja keskustelualuetta, joissa päivystävät myös koulutetut vertaistukijamme. Vertaistukiryhmät ja tukihenkilöt: https://surunauha.net/vertaistuki

Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603, niin vertaistukijamme soittaa sinulle. Halutessasi voit kirjoittaa viestiin toiveen soittoajasta ja vertaistukijan menetystaustasta. Esimerkkiviesti: Tukipuhelu, lapsen menettänyt äiti, arki-iltaisin. Sinulle soitetaan viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan palvelu on maksuton ja vertaistukipuhelin palvelee ympäri vuoden.

Surunauha ry:n chatit Tukinetissä: https://tukinet.net/teemat/laheisen-itsemurha-chat/ryhmachatit/