Ryhmämuotoista tukea ilmastoahdistukseen

By Ylläpitäjä 2 • 19.09.2023

Huolettaako ilmastokriisi, surettaako luontokato, mietityttääkö tulevaisuus? Kun ympäristökriisi herättää tunteita, me tarjoamme tukea.

Syyskuussa 2023 Tukinetissä aukeaa Ympäristö ja tulevaisuus mielessä (2023–2025) -hankkeen tarjoama palvelu, jossa saat keskustelutukea aiheeseen liittyen.

Ryhmächatteja ja -keskusteluja

Ryhmächateissa voit keskustella nimettömästi muiden osallistujien ja hankkeen työntekijän kanssa. Chatit ovat kaikille avoimia ja niitä järjestetään vaihtuvin teemoin. Syksyn ryhmächatit (Tunteet ekokriisissä):

• 26.9. Viha ja vitutus ekokriisissä
• 31.10. Omat keinot ekokriisissä
• 28.11. Suru ekokriisissä
• 19.12. Teema tarkentuu myöhemmin

klo 17.30-19.

Tiedot tulevista ryhmächateista löydät täältä.

Chattien lisäksi tarjolla on myös ryhmäkeskusteluja, joissa aiheista voi jutella omaan tahtiin. Keskustelu on moderoitua ja luottamuksellista. Keskusteluihin osallistuminen edellyttää anonyymiä rekisteröitymistä ja kirjautumista sisään Tukinettiin.

Ympäristö ja tulevaisuus mielessä

Ympäristöahdistus, joka käsittää myös ilmastoahdistuksen, tarkoittaa tuntemuksia ja tunteita, jotka kumpuavat ympäristöongelmista ja niiden uhasta. Kasvava tutkimus ja ajankohtaiset raportit kertovat, että ympäristökriisi aiheuttaa haitallisia mielenterveys- ja hyvinvointivaikutuksia. Tunteiden ja ajatusten tunnistaminen, hyväksyminen ja tunnetaitojen harjoitteleminen auttavat ympäristömuutosten ja ilmastokriisin keskellä.

Tarjoamme ympäristö- ja tulevaisuushuolta kokeville yksilöllistä tukea ja ohjausta, omatoimisia harjoituksia sekä vertaisryhmätoimintaa. Lisäksi tuotamme työpajoja ja koulutuksia nuorten ympäristöahdistuksesta vanhemmille, vapaaehtoisille ja ammattilaisille.

Ympäristö ja tulevaisuus mielessä (2023–2025) -hanketta toteuttavat MIELI Suomen Mielenterveys ry, Tunne ry ja Nyyti ry ja sitä rahoittaa STEA.

Liity seuraamme verkkosivuilla ympäristöahdistus.fi sekä Instagramissa @ymparistotunteet!