Huostaanoton jälkeenkin vanhemmuus VOI KUKKIA! – VOIKUKKIA-chatit alkavat Tukinetissä helmikuussa 2020

By Ylläpitäjä • 13.01.2020

Tervetuloa mukaan anonyymisti keskustelemaan lapsen huostaanotosta tai sijoituksesta muiden saman kokeneiden kanssa. Keskusteluissa käsiteltäviä teemoja on huostaanotto tai sijoitus, siihen liittyvät tunteet, yhteydenpito lapseen sijaishuollon aikana, vanhemmuus tai isovanhemmuus huostaanoton tai sijoituksen jälkeen sekä omat voimavarat ja jaksaminen.

Ensimmäinen VOIKUKKIA-chat on 11.2. klo 17-18.30. Tämän jälkeen chatteja on kerran kuussa kesäkuuhun saakka. Chattiin osallistutaan anonyymisti nimimerkillä. Osallistuminen edellyttää ainoastaan rekisteröitymisen Tukinetin käyttäjäksi. Ryhmää ohjaajat vertaisohjaajat (henkilöt, jotka ovat itse kokeneet lapsen huostaanoton tai sijoituksen) sekä ammattilaisohjaajat.

Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonta ry:n VOIKUKKIA-toiminnassa vahvistetaan sijoitettujen lasten vanhempien hyvinvointia ja vanhemmuutta mm. ammatillisesti ohjattujen vertaistukiryhmien avulla. VOIKUKKIA-toiminnan tarkoitus on, että sijoitettujen lasten vanhemmat saavat tarvitsemansa avun. Toiminnan tavoitteena on myös nostaa vanhempien ääntä esiin yhteiskunnassa. VOIKUKKIA-toimintaa tehdään tiiviisti yhteistyössä 12 kokemusasiantuntijavanhemman kanssa.

VOIKUKKIA-chatit Tukinetissä löydät täältä.