Kuulostat ärtyneeltä psykologikäynteihisi, kun niistä ei tunnu olevan tarpeeksi hyötyä. Kaipaat suurempaa apua itsellesi. Osastohoito tuntuu aika ääripää ratkaisulta, mutta itse ainakin uskon, että sieltä saisi ainakin apua. Itselläni ei ole kokemusta sieltä. En ole päässyt/joutunut sinne asti. Tiedän kyllä, että sitä paikkaa ei kannata suositella itselleen, jos ei ole tosi sekaisin. Siltä vaikutti, kun kävi vastaanotolla. Jos haluaisin tappaa itseni, en kyllä hoitoon haluaisikaan, silloin haluaisin mieluummin kuolla. Lähinnä, jos joku oikeasti tahtoo sinne, hän haluaa parantua nopeasti -> saada kaikki mahdollinen apu itselleen. Avun saaminen on taattu, mutta nopea parantuminen ei välttämättä. Osastohoidon suuntaan lähinnä joutuu siinä vaiheessa, kun on yrittänyt itsemurhaa (tai toistamiseen) ja kertonut siitä samantien psykologille. Psykologi tekee lähetteen lääkärille ja lääkäri -> sairaalalle arvioitavaksi osastohoidon tarpeesta. Jos on itsemurhassa ns. telonut itsensä tosi pahasti = sairaala. Luultavasti, jos itsemurhayritykset toistuvat monesti tai ovat riittävän vakavia ja joku kuulee niiden yrittämisestä, lähetetään suoraan osastohoitoon. Mutta en suosittele telomaan itseään pahasti, että pääsisi sinne vaan etsimään toisenlaista tai mahdollisesti parempaa apua.
Itsetuhoisia ja itsemurhan yrittäneitä löytyy paljon. Tuntuu, että näiden ihmisten määrä on kasvamassa koko ajan. Masennus on jo tosi yleinen. Se periaatteessa diagnosoidaan, mutta monet käyttävät termiä ilmankin. Jollekin puhuminen voi olla vaikeaa, jos hän pitää oireita normaalina. Sinun tapauksessa tuo "ikään kuuluminen" kannattaa tehdä selväksi, ettei se kuulu ikään vaan olet sairas. Sinun on vaadittava ja saatava apua, kun sitä kerran tarvitset.
Kysymys kuuluu, että mihin ja miten tarvitset apua? Haluatko puhua asioista vai, että joku auttaa sinua tekemään asioita tai jotain muuta? Tarvitsetko jotain muuta tukea kuin psykologia? Mikä on oikea tuki sinulle? Pohdiskele mihin ja millaista apua tarvitset. Voit myös täällä kysyä muilta eri vaihtoehdoista. Hyvien kaverien lähellä pito on myös tosi tärkeää. Itse tiedän, kun minulta hyviä kavereita puuttuu. Heiltä saa kuitenkin tukea ja monesti myös mielipiteitä asioista. Tällöin ei myöskään joudu olemaan yksin asioiden kanssa.
Musta tuntuu monesti, etten saa riittävästi apua ongelmiini. Haluan lähinnä puhua asioista, mutta joissain asioissa tarvitsisin ihan opetustakin "kädestä pitäen". Tuntuu silloin, kun haluaisi parantua nopeasti, ettei kukaan oikeasti halua auttaa vaan selittelee jotain turhaa eikä auta. Monesti on uskallettava itse pyytää asioita esim. haluan puhua tästä (mitä olen joutunut tekemään monesti). Myös on osattava kysellä asioita psykologilta, joista haluaa tietää lisää.
Masennuslääkkeitä määrätään, jos olet aktiivinen ottamaan niitä vastaan ja niiden uskotaan vaikuttavan tilaasi positiivisesti. Tällöin pitää olla kontakti psykologiin tai muun termin omaavaan hoitajaan sekä lääkäriin (psykiatriin). Minulle suositeltiin lääkkeitä nuorisopsykiatrian poliklinikalla. Niitä suositeltiin myös myöhemmin aikuisten puolella. En ole suostunut ottamaan niitä kokeiluun, koska: 1. en halua syödä lääkkeitä 2. en halua sivuoireita 3. olen kuullut myös, että osa ei suosittele minulle lääkkeitä, joiden sanaan luotan enemmän (kemiat pelaa meidän välillä, uskon ymmärtävän heitä selitystään) 4. lääke ei välttämättä ole ainut ratkaisu tai edes oikeakaan 5. jotkut psykiatrin määräävät vain lääkkeitä, kun eivät keksi muuta ja saavat asiakkaan nopeasti pois 6. muut hoidot ensin ja sitten vasta lääkkeet, jos muut eivät tehoa tai vaikuta aivoihini tarpeeksi niin sitten vasta lääkkeet 7. Tiedän kuitenkin osittain mistä kiikastaa.
Puhuit kiilaamisesta. Mitä tarkoitat sillä? Oletko jonossa johonkin? Vai toivotko, että joku vain yksinkertaisesti auttaa sinua?
Toivottavasti viestini auttoi sinua. Mukavaa alkuvuotta! 🌻🙂🌻