Leevi1212 kirjoitti 14.6.2010 20:26
Itselläni on tänään ja juuri tällä hetkellä hyvin vahva hämmennys siitä että on olemassa ja ikäänkuin pelko ettei se ole totta. Itsekin tietää, että tämä kuulostaa ihan oudolta ja yrittää väkisinkin kieltää nämä tuntemukset, koska ne tuntuvat uhkaavilta ja pelottavilta. Aikamoista painajaisfiilistä sanoisin. Erikoista on, että ulkopuolinen ei asiaa tiedosta ellen kerro siitä.
Voi kuinka ymmärrän sinua. Itselläni kyseiset tuntemukset ovat kestäneet n. kaksi kuukautta eri vahvuisina - päivä päivältä kuitenkin edistystä, joskin hidasta. Alku oli kaikkein pahin, paniikinomainen, koska jouduin melko rankasti kohtaamaan elämäni. Tietoisuus ja tiedostaminen on lisännyt tuota tunnetta. Ikäänkuin ei haluaisi kohdata elämäänsä,
ja kun puhun menneestä elämästäni ja vaikeasta lapsuudesta, ei se tunnu omalta, koska en ole niitä aiemmin osannut tuntea. Traumat ja pahat asiat alkaa pureutua ymmärrykseen ja sitä tahtoisi torjua kaiken.
Ja elämä tuntuu kummalliselta, olemassaolo tuntuu kummalliselta. Kunpa joku herättäisi tästä tukaluudesta.
Tukala olo, sitä tämä on. Ja tässä olossa on vaikea kuvitella, että muut kärsisivät samasta. Aivan kuin olisi yksin tässä olemassaolemattomuudessa. 😞
Mistä siun olot sai alkunsa, tahi minkälainen elämäntilanne siulla on?
Ja ennekaikkea - kuinka voit tänään?
Epätodellinen olo on kuin suojautumista tuntemattomalta uhalta.
Sitä on vaikea selittää, miltä se olo tuntuu, mutta ymmärrän täysin. Ja pelkään tätä itsekin. Pelkään, että tämä "jää päälle". On paljon kysymyksiä ja kaikki tämä miettiminen jo uuvuttaa, vaan tilanteelleen ei juurikaan mahda mitään.
Haluaisin niin kovin normaalin oloni takaisin ja lähteä opiskelemaan ja Elää. Kunhan vain saan kammettua itseni ylös, elämä varmasti tuntuu hyvältä.
Lukaisin eilen todella hyvä artikkelin näistä oloista, tässä pätkä, joka lohdutti omaa oloani:
"Traumaattisen tapahtuman aikana aivot antavat keholle viestiä uhan olemassaolosta. Post-traumaattisessa stressireaktiossa keho kertoo uhan jatkumisesta ja aivot reagoivat edelleenkin kuin uhka, stressi tai trauma olisi ajankohtainen. Autonominen hermosto stimuloi ylläpitämään puolustusvalmiutta ja valmistaa kehoa taisteluun ja pakenemiseen tai jähmettymiseen, mikäli taistelu ja pakeneminen eivät ole mahdollisia.
Traumaattinen kokemus aiheuttaa jossakin määrin lähes aina hermoston ylivirittyneisyyttä ja jähmettymistä. Sen lisäksi traumaattinen kokemus saattaa synnyttää dissosiaatiota. Dissosiaatio psykiatrisena ilmiönä määritellään kyvyttömyydeksi yhdistää omat ajatukset, tunteet ja muistot mielekkääksi kokonaisuudeksi. Dissosiaatiota on kuvattu myös puolustusreaktioksi tai henkiseksi hätäjarruksi, jossa uhkaavassa ja pelottavassa tilanteessa ihminen turvautuu dissosiaatioon ja tarkoituksellisesti siirtää huomionsa pois vallitsevasta todellisuudesta."
Eli toisinsanoen voi lohduttautua sillä, että kunhan saa stressitekijät käsiteltyä, voi jälleen palata turvallisesti maanpinnalle.
Ikävä, että asut niin kaukana, vertaitukiryhmä olisi ollut niin loistava idea.