Selviytymiskeinot

Ryhmächat alkaa 29.03.2022 klo 13:00 ja loppuu 29.03.2022 klo 14:30

Kaikki seksuaalinen hyväksikäyttö on vahingoittavaa ja traumaattista. Jos joutuu lapsena seksuaalisesti hyväksikäytetyksi, kärsii todennäköisesti pitkäaikaisvaikutuksista jokapäiväisessä elämässä. Toipuminen on kuitenkin mahdollista ja elämästä voi oppia nauttimaan. Se ei tarkoita ainoastaan oireiden lievenemistä, hätäapua, vaan sitä, että osaa nauttia kokonaisuuden tunteesta, on tyytyväinen elämäänsä ja työhönsä, kykenee aitoon rakkauteen ja luottamukseen ihmissuhteissa sekä kokee mielihyvää kehossa.
Jokaisella on tietoja, taitoja ja keinoja, jotka auttavat selviytymään erilaisissa elämäntilanteissa. Ne on hyvä tunnistaa, jotta ne voi ottaa tarpeen tullen tietoisesti käyttöön. Niitä voi myös vahvistaa jokapäiväisessä elämässä.
Seksuaalisesta hyväksikäytöstä toipuminen vaatii aikaa ja halua toipua. Toipumisen tueksi voi tarvita erilaisia tapoja, neuvoja ja asiaan perehtynyttä tukea. Vertaisryhmätoiminta on yksi muoto, mutta se ei sovellu kaikille. Jokaisen kannattaa kunnioittaa omaa tunnettaan siitä, millaisesta avusta kokee hyötyvänsä.