Miksi vanhempana on tärkeää työstää eroa?

Ryhmächat alkaa 16.06.2020 klo 20:30 ja loppuu 16.06.2020 klo 21:30

Ero ei tee kenestäkään huonoa vanhempaa. Ero on kahden aikuisen välinen päätös ja heillä on vastuu tilanteen hoitamisesta siten, että lapsella säilyy mahdollisuuksien mukaan hyvä kontakti molempiin vanhempiinsa. Lapsen kannalta vanhempien eroa oleellisempaa on se, miten he ovat eronneet, miten he käsittelevät erokriisinsä ja miten he toimivat yhteistyössä vanhempina. Jatkuva vanhempien riidoille altistuminen on haitallista lapselle – niin parisuhteessa kuin eron yhteydessä.

Eron aikana on tärkeää huolehtia itsestä ja omasta hyvinvoinnista, ja hakea tarvittaessa itselleen apua, jotta voi tukea lasta haastavassa elämäntilanteessa ja tarjota tälle arjen turvaa ja pysyvyyttä muutosten keskellä.

Tämä ”Miksi vanhempana on tärkeää työstää eroa?” -chat on viides, eli viimeinen osa viisiosaista ”Askelmerkkejä eron käsittelemisen tueksi” -teemakokonaisuutta, joka pureutuu eron käsittelemisen merkitykseen.

Chattia ohjaa Yhden Vanhemman Perheiden Liiton ja Pienperheyhdistyksen työntekijät.

Kun chat on käynnissä, tähän näkymään ilmestyy ”Liity tähän ryhmächatiin”, jota klikkaamalla pääset mukaan. Chatin osallistujamäärä on rajoitettu. Jos olet paikalla jo ennen chatin alkamisaikaa, sivu pitää päivittää uudelleen, jotta liittymispainike tulee näkyviin.