Aivovammaliitto-logo

Aivovammaliitto

Aivovammaliitto on aivovammautuneiden ihmisten ja heidän läheistensä etujärjestö, jonka tarkoituksena on edistää aivovammautuneiden henkilöiden suoriutumista yhteiskunnassa itsenäisesti ja yhdenvertaisina Aivovamma on tapaturman aiheuttama aivokudoksen vaurio, joka syntyy päähän kohdistuvasta iskusta tai liike-energiasta. 60 % kaikista aivovammoista syntyy putoamisten ja kaatumisten seurauksena, 20 % liikenneonnettomuuksissa, 5- 10 % pahoinpitelyn seurauksena ja 2 – 9 % urheilussa. Aivovamma on alle 45-vuotiaiden miesten yleisin välitön kuolinsyy. Aivovamman saa vuosittain arviolta 15 000 −20 000 suomalaista. Aivovamman jälkitilan oireita on noin 100 000 henkilöllä. Jälkitilalla tarkoitetaan vamman aiheuttamia pitkäaikaisia tai pysyviä muutoksia. Aivovamman jälkitilan yleisimpiä oireita ovat: väsymys (unihäiriö tai lisääntynyt unentarve), keskittymisvaikeudet, aloitekyvyn heikentyminen, toiminnan suunnittelun vaikeus, toimintojen hitaus ja muistivaikeudet.

Aivovammaliitto, Malminkaari 5, 00700 Helsinki
Julkinen

Aivovammaliitto teemat

Kaikki teemat

Tyhjennä haku
Tulokset: 2
Aivovamma-chat vammautuneille-img

Aivovamma-chat vammautuneille

Viimeksi päivitetty 2 kuukautta sitten

Vertaistukikeskustelua aivovammautuneille. Tule keskustelemaan vertaisten kanssa. Paikalla myös Aivovammaliiton työntekijät.

Sopii Aikuiset, Nuoret, Seniorit

Ryhmächatit
Pysyvä
Aivovamma-chat läheisille-img

Aivovamma-chat läheisille

Viimeksi päivitetty 8 kuukautta sitten

Vertaistukikeskustelua aivovammautuneiden läheisille. Tule keskustelemaan vertaisten kanssa. Paikalla myös Aivovammaliiton työntekijöitä.

Sopii Aikuiset, Nuoret, Seniorit

Ryhmächatit
Pysyvä