Ylpeet landet -keskustelualue

Ylpeet landet -keskustelualue

Käyttäjä Eveliina M aloittanut aikaan 25.03.2021 klo 18:28 kohteessa Ylpeet landet!
Käyttäjä Eveliina M (Työntekijä) (Maaseudun tukihenkilöverkko) kirjoittanut 25.03.2021 klo 18:28

Hei, Sinä 20-35 -vuotias maaseudun nuori aikuinen! Tällä keskustelualueella voit jakaa ajatuksia, tunteita ja mielipiteitä erilaisista elämään liittyvistä asioista. Tälle keskustelualueelle ovat tervetulleita kaikki itsensä ei-kaupunkilaisiksi kokevat nuoret aikuiset.

  • Muokattu kirjoittajan toimesta 8 kuukautta, 1 viikko sitten. Syy: kirjoitusvirhe
Käyttäjä kirjoittanut 24.06.2021 klo 11:50

Pääsin Maanpuolustuskorkeakouluun mutta olen vain sen yhden kerran käynyt Hesassa sen pääsykokeen. Haluttaisi lähteä kouluun mutta tulee koti-ikävä ja luontoa ja koiria. Saan ilmaisen kotimatkan kaksi kertaa kuussa muttei se oikein riitä. Miten teen kaikille rekikoirille joita on 60? Menee ne kai isän koirien mukana mutta se ei nyt tunnu oikeelta. Voikohan ottaa opintolainaa ja sillä palkata koirille hoitajan? Koulutus on ilmainen enkä saa opintotukea, jos oon tajunnut oikein saan päivärahaa.

Käyttäjä AnniAF (Työntekijä) (Maaseudun tukihenkilöverkko) kirjoittanut 09.07.2021 klo 15:03

Hei eero21,

Mukava, että kirjoitit tänne. Lämpimät onnittelut kouluun pääsystä, hieno juttu!

Muutto uudelle paikkakunnalle on suuri muutos elämässä, ja on luonnollista, että se mietityttää ja jännittääkin. Ymmärrän hyvin huolesi rekikoirista sekä siitä, että pääset vain harvoin käymään kotona. Kun pääset asettumaan uuteen kaupunkiin ja koulu alkaa, uusi arki alkaa varmasti rullata ajallaan. Moni tuleva opiskelijatoverisi voi olla samankaltaisessa tilanteessa.

Olet selkeästi pohtinut jo erilaisia vaihtoehtoja ja ratkaisumahdollisuuksia, mikä kuulostaa hyvältä. Oletko pohtinut asiaa yhdessä läheistesi kanssa? Ehkä voisit kysyä opintolainaan liittyvissä asioissa tukea tai vinkkiä esimerkiksi koulun opinto-ohjaajalta tai vastaavalta? Jos koulussa on tuutoreita opastamassa uusia opiskelijoita, myös heiltä voi varmasti kysyä rohkeasti neuvoa ja ihan vain juttuseuraa. 🙂

Haluan kannustaa sinua matkalla kohti unelmiasi. Hyvää kesää ja tsemppiä tulevaan! 🙂