Forumin salaaminen kirjautumattomilta.

Forumin salaaminen kirjautumattomilta.

Käyttäjä sasutäti aloittanut aikaan 12.03.2009 klo 19:33 kohteessa Ryhmächattejä koskevat keskustelut
  • Suljettu
Käyttäjä sasutäti kirjoittanut 12.03.2009 klo 19:33

Öh, en nyt tiennyt, minne tämän laittaisi, mutta yritetäänpä näin.

Eli, olisiko mitenkään mahdollista saada tätä forumia salatuksi kirjautumattomilta käyttäjiltä? Kauhukseni tässä yksi päivä tajusin, että kun pistän Googleen hakusanaksi nimimerkkini, saan tulokseksi mm. tämän sivuston tekstejä – joista suurin osa on ERITTÄIN henkilökohtaisia ja vaikeita, enkä TODELLAKAAN haluaisi, että niitä pääsee kuka tahansa lukemaan!

Ymmärrän toki, että se aiheuttaisi ylläpidolle jonkin verran päänvaivaa ja (mitä luultavimmin) saan kuulla, että koska tänne kirjoitetaan nimimerkillä, ei ole mitään syytä siihen. Osa nimimerkeistä on kuitenkin varmasti sellaisia, joista ihmisen tunnistaa (esim. he käyttävät sitä jossain muualla netissä [niin kuin minä]) ja jos joku tuttu sattuisi lukemaan, niin voisi syntyä kiusallisia tilanteita – jos joku oma tuttuni eksyisi lukemaan minun kirjoituksiani ja tunnistaisi minut, olisin lähes taatusti seuraavassa hetkessä raahattu psykiatrian päivystykseen ja tekstejäni lainailtaisiin tai niitä jopa näytettäisiin lääkärille.

Eli haluaisin, että tämän sivuston keskustelupalstoista saataisiin jotenkin ns. turvallisemmat sen käyttäjille.

Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (MIELI Kriisikeskus Helsinki) kirjoittanut 13.03.2009 klo 09:25

Hei sasutäti,

Avoimien keskusteluryhmien periaate on avoimuus, joten avoimiin ryhmiin kirjoitetut viestit ovat kaikkien Tukinettiä käyttävien luettavissa. Ryhmiin kirjoittaminen kuitenkin vaatii anonyymin rekisteröitymisen.

Pelkästään jo keskustelupalstan lukeminen saattaa auttaa ja helpottaa joitakin Tukinetin kävijöitä.

Tukinetissä on myös suljettuja teemaryhmiä sekä kahdenkeskinen Net-tuki, joissa on mahdollista kirjoitella niistä asioista, joista avoimissa ryhmissä ei halua/rohkene.

Myös liveryhmässä on mahdollisuus keskustella hieman suljetummin. Liveryhmään mahtuu kerralla mukaan 12 osallistujaa ja tukihenkilöt. Liveryhmätekstit eivät jää näkyviin ryhmän jälkeen.

Käyttäjä sasutäti kirjoittanut 13.03.2009 klo 10:03

Ah, arvelinkin, että syynä on jotain tällaista.

No, eipä voi mitään. Täytyy vain sitten toivoa, ettei kukaan tuttuni eksy tänne - tai jos eksyy, niin ei tunnista nimimerkkiäni.

Net-tuki Live on kyllä hyvä juttu, sen myönnän, mutta - en tiedä muista, mutta ainakin minulla käy niin, että tukihenkilöni ei ole vapaana/päivystämässä päivystysaikana ja koska oljenkorren käyttö on mahdollista vain 30 päivän välein, jään yleensä ilman keskustelua - nykyään en enää oikein halua käyttää Net-tukea, sillä kaipaisin silloin tällöin sitä reaaliaikaista keskustelua.

Mutta, kiitos kuitenkin selvennyksestä.