Porokello

Porokello

Käyttäjä keskustelua aloittanut aikaan 29.10.2019 klo 12:14 kohteessa Poroelämää
Käyttäjä keskustelua kirjoittanut 29.10.2019 klo 12:14

Onko sinulla kokemusta tästä sovelluksesta? Ladattavissa Play Kaupasta – ehkä muualtakin netistä, tässä laitteessa kannatti se ladata tätä kautta.

Kävin syyslomalla Lapissa. Poroja oli molemmin puolin tietä vuorotellen tietyllä alueella, mutta Porokello-sovellus, vaikka voimakkain ilmaisin-vaihtoehto käytössä, ei juurikaan varoittanut poroista.  Ehkä osaksi siksi, kun söivät maasta mitä söivät, liikettä siis vähän? Ehkä vuoden päästä kehittyneempi versio sovelluksesta tarjolla? Ideana hyvä tällainen Porokello-sovellus.

Käyttäjä maanvaiva kirjoittanut 29.10.2019 klo 17:40

Tuskin on vähään aikaa tulossa kehittyneempää mallia. Eikä tarvikaan, hyvin tuo toimii. Idea tuossa on se, että joku syöttää siihen tietoa, että on poroja ja tieto toimii puoli tuntia jona aikana Porokello antaa varoituksen poroista. Esim. kun sinä nyt näit poroja, sun olisi pitänyt syöttää varoitus poroista seuraavalle autoilijalle. Ennen tuohon sai laittaa tietoa vain ammattiaautoilijat mutta kesäkuusta lähtien on kaikki autoilijat voineet laittaa porovaroituksen. Jos siis on tuo sovellus ja siihen pitää rekisteröityä ja  saa myös oikeuden varoittaa poroista.

Käyttäjä keskustelua kirjoittanut 01.11.2019 klo 21:48

Ok, kiitos selvennyksestä. Ehkä sovelluksen ladattua voisi olla selkeä ohje sen toiminnasta, ei ollut. Tosin harvemmin ohjeilla merkitystä siinä vaiheessa, kun jo tien päällä sattuu muistamaan viikolla ohimennen lukemansa jutun sovelluksesta. Ekaa kertaa käyttäessä ihan ei heti auennut kuin toimi, tosin ei siinä ajaessa isommin riittänyt huomiokykyä kuin saada sovellus ladattua ja aukeamaan...